Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord zondag tegen koploper PSV, dat al sinds september 2016 niet meer verloor thuis

21 februari 2019 22:28

Feyenoord kan zondag aan de bak, aangezien de ploeg dan op bezoek moet bij koploper PSV. Waar Feyenoord dit seizoen veel problemen heeft met uitwedstrijden en er dit seizoen zelfs pas drie wist te winnen in de Eredivisie heeft PSV al haar thuiswedstrijden nog gewonnen. Sinds september 2016 hebben de Eindhovenaren zelfs niet meer in eigen huis verloren voor de competitie. Uitgerekend Feyenoord was op die dag de tegenstander en wist met 0-1 te winnen.

De wedstrijd van zondag zal de 72e keer worden dat PSV en Feyenoord voor de competitie tegenover elkaar staan. Feyenoord wist tot nu toe 22 competitiewedstrijden te winnen in het Philips Stadion en speelde 11 keer gelijk. PSV was in 38 wedstrijden te sterk, maar vooral deze eeuw weet Feyenoord regelmatig punten te halen tegen PSV. De grootste overwinning van Feyenoord vond plaats in 1933. De ploeg was in de kampioenscompetitie toen met maar liefst 3-8 te sterk. De grootste nederlaag ooit voor Feyenoord vond ook in Eindhoven plaats. De ploeg van toenmalig trainer Mario Been verloor in 2010 met 10-0.

Dit seizoen stonden PSV en Feyenoord al twee keer tegenover elkaar en beide keren was Feyenoord uiteindelijk te sterk. Op 4 augustus speelden beide ploegen voor de Johan Cruijff Schaal tegen elkaar in Eindhoven. Die wedstrijd werd na strafschoppen gewonnen door de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Op 2 december speelden Feyenoord en PSV in De Kuip tegen elkaar voor de competitie. Met name door een geweldige eerste helft wist Feyenoord met 2-1 te winnen van de huidige koploper.

De belangen voor Feyenoord zullen groot zijn zondag. Ondanks dat drie dagen later de TOTO KNVB Bekerwedstrijd tegen Ajax op het programma staat, lijkt het ook noodzakelijk dat een goed resultaat in Eindhoven wordt gehaald. AZ staat namelijk maar twee punten achter Feyenoord en heeft bovendien een iets beter doelsaldo. Bij puntverlies in Eindhoven kan Feyenoord daardoor op de vierde plek terecht komen, een plek die aan het eind van het seizoen normaal gesproken play-off voetbal betekent. Al is dit ook afhankelijk van wie de TOTO KNVB Beker wint dit seizoen.




Tags

knvb bronckhorst eeuw eredivisie kuip

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg