Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Feyenoord City vind ik helemaal niks'

15 februari 2019 22:33 - Volkskrant

In een uitgebreid interview met de Volkskrant geeft Willen van Hanegem aan dat hij totaal geen voorstander is van een nieuw stadion voor Feyenoord. "Feyenoord City vind ik helemaal niks. Ik zal geen voet in dat stadion zetten. De directie had de Kuip minstens vijf jaar geleden moeten verbouwen", aldus Van Hanegem. "De club staat al jaren stil. Nu is renovatie wel mogelijk als Feyenoord City niet doorgaat? We bouwen een stadion voor 444 miljoen euro, reken maar dat er de komende jaren nog honderd miljoen bijkomt."

De Kromme heeft hier ook een paar keer over gesproken met algemeen directeur Jan de Jong. "Hij weet dat ik geen voorstander ben van Feyenoord City, maar de Jong hoeft niks te doen met mijn adviezen", zo geeft hij aan. "De Rotterdamse wethouder Adriaan Visser is vertrokken, hij steunde Feyenoord bij de bouw van een nieuw stadion. Ik dacht: je hebt vast ergens belangen, want ik geloof niet dat het belang van Feyenoord leidend is bij Feyenoord City. Het kan totaal verkeerd aflopen."

Van Hanegem gelooft dan ook niet dat Feyenoord in een nieuw stadion weer kampioen zal worden. "Nee, dat kan op deze manier weer achttien jaar duren", zegt hij daarover.

Meer op Volkskrant




Tags

hanegem jong voorstander adriaan bijkomt kuip renovatie visser volkskrant

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


aliendwurf (geschorst)
5 jaar geleden
Willem zal wel weer weg gezet worden als een oude seniele sentimentele gek maar hij heeft gewoon gelijk.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Gelijk?! Complete bullshit! Voor de zoveelste keer: renovatie is NIET mogelijk! Dat kost een godsvermogen en dit levert GEEN hoger budget op. Ondanks wat de leugenaars van ReddeKuip ook beweren!
Staat natuurlijk wel vast dat alleen een stadion er niet voor zorgt dat je opeens prijzen gaat pakken, daarvoor moet helaas veel meer veranderen.
+1/-0

5 jaar geleden
Willem dan ben je bijna 80 en ben je blij dat je met de roltrap naar je plek kunt
+2/-1

5 jaar geleden
Ja, Willem is natuurlijk niet meer de jongste, ik geloof gisteren 75 geworden en ik denk dat hij het allemaal niet meer bij kan houden, althans daar lijkt het op met z,n uitspraken. Hoe kun je nou zo naïef zijn om een oud gedateerd stadion te gaan verbouwen, m.i. mag daar geen euro meer in worden gestoken. Met een nieuw stadion staan de investeerders/sponsoren in de rij en is het logisch dat er meer geld beschikbaar zal komen zodat het spelersbudget omhoog kan en Feyenoord zich weer kan meten met Ajax en PSV. Bij een opknapbeurtje van de Kuip is werkelijk niemand gebaar.
En Willem, ik hoop dat hij 100 wordt en misschien zie ik hem dan wel in een nieuw schitterend stadion want als dat is gerealiseerd en hij is nog goed ter been zal hij zeker komen.

Japiojo
+1/-0

5 jaar geleden
Slechte prestaties in een nieuw stadion blijven slechte prestaties. Ik denk dat er nog heel veel moet gebeuren op sportief vlak. Okay, het Kampioenschap was mooi. Maar de lijn vast houden is een tweede. Wie de top wil halen moet reeds nabij de top zijn.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Wat een onzin.
Het gaat toch helemaal niet om de prestaties van nu.
Gaat erom dat Feyenoord nog 100 jaar mee kan.
Blijkbaar willen veel Feyenoorders maar vasthouden aan het verleden.
Veel mensen willen graag naar Feyenoord maar wel een beetje in wat meer luxe.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Luxe mag van mij. Maar we zijn domweg niet in staan een hoog niveau vast te houden. Eerst orde op zaken en dan de rest.
+3/-1

5 jaar geleden
Ach willem dat nieuwe stadion staat er pas als jij 102 jaar bent, als het er al komt...
+1/-0

 
5 jaar geleden
Dat nieuwe stadion gaat er ech5 niet voor zorgen dat de spelers beter gaan voetballen.
Licht de gehele club eerst eens grondig door, scouting,opleiding, technische staf inclusief die TD en bouw het vanaf de basis op.
Onze vrienden in Eindhoven spelen in een kleiner stadion met een hogere begroting, ergens gaat er bij Feyenoord iets mis.
Verder neig ik steeds meer naar opknappen huidige schiterrende Kuip i.p.v. megalomane nieuwbouw.
Willem heeft dus weer eens gelijk.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.350 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda