Feyenoord na rust op stoom tegen De Graafschap en boekt ruime zege

9 februari 2019 22:36

Feyenoord heeft in De Kuip een ruime zege weten te boeken op De Graafschap. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was uiteindelijk met 4-0 te sterk voor de Doetinchemmers. Tonny Vilhena zorgde voor rust voor de 1-0 voorsprong. Na rust kwamen Calvin Verdonk, Jeremiah St. Juste en Jens Toornstra ook tot scoren.

Zoals zo vaak dit seizoen zou Feyenoord in De Kuip twee compleet verschillende helften spelen. Feyenoord was weliswaar veel beter dan De Graafschap en kreeg via met name Steven Berghuis de grootste kansen, maar het tempo lag veel te laag om de tegenstander echt omver te spelen. De openingstreffer viel dan ook een beetje gelukkig, omdat het schot van Tonny Vilhena van richting werd veranderd door Matusiwa van De Graafschap en de bal zo in het doel ging.

Direct na rust kwam Feyenoord veel beter voor de dag. Vrijwel meteen kreeg het een grote kans via Robin van Persie, die de bal na een geweldige actie van Berghuis kreeg. De aanvoerder kreeg de bal echter niet in het doel. Dat lukte de backs van Feyenoord wel. Eerst maakte Calvin Verdonk op knappe wijze zijn eerste officiële doelpunt ooit voor Feyenoord en twee minuten later zorgde Jeremiah St. Juste voor de 3-0.

Feyenoord rook bloed en ging op jacht naar meer treffers. Met name Berghuis was op zoek naar een doelpunt, maar hij vond keer op keer doelman Jurjus op zijn weg. Na ruim een uur spelen was het opnieuw raak. Dit keer was het Jens Toornstra die met een kopbal voor de 4-0 zorgde. De ploeg ging daarna verder op jacht naar doelpunten. Berghuis kreeg nog enkele goede kansen en ook invaller Nicolai Jørgensen was gevaarlijk. Gescoord werd er echter niet meer.