Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Bij dit Feyenoord is iets echt goed mis'

4 februari 2019 05:07 - Algemeen Dagblad

In zijn wekelijkse column haalt Willem van Hanegem hard uit naar Feyenoord. "Vier punten uit de laatste vijf wedstrijden, maar voor veel Feyenoorders is het seizoen toch al geslaagd, want Ajax is een keertje verslagen", aldus Van Hanegem. "Als Ajax geen prijs wint, is het seizoen voor veel Rotterdammers al geslaagd. Altijd maar bezig zijn met een andere club en zelf zo vaak volledig door de bodem zakken, het is absurd."

Volgens de Kromme is Excelsior een veredelde amateurclub, maar voetballen ze makkelijker dan Feyenoord. "De mensen die vorige week riepen dat alle criticasters op de technische staf terug moesten in hun mand, wil ik even niet meer horen. Bij dit Feyenoord is iets echt goed mis", zo geeft hij aan. "Ik gaf al eerder aan dat het tijd is voor een frisse wind met nieuwe gezichten. Nee, daar had ik Dick Advocaat niet bij in gedachten. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje armoedig dat ze nu bij hem hebben aangeklopt."

Ook de wedstrijd tegen Excelsior was armoedig. "Ja, ik weet ook wel dat Ajax lekker wilde aanvallen en dat Feyenoord toen kon counteren. Reageren in plaats van dicteren. Maar Excelsior zette gisteren in de openingsfase ook vol druk", zegt hij daarover. "Om te voorkomen dat Feyenoord het goede gevoel van verleden week kon vasthouden. Dat lukte. Het leek nergens op bij Feyenoord."

Van Hanegem gaat verder: "Die 2-1 in de slotfase, het leek alsof ze het allemaal wel prima vonden. Blijkbaar draait alles om de halve finale in de beker tegen Ajax later deze maand. Om Ajax nog iets meer te tergen start de kaartverkoop op 6 februari, 6-2 dus. Ik vrees de boemerang."

Meer op Algemeen Dagblad


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Willem, ik onderschrijf jouw column.Feyenoord is ziek en men laat het allemaal maar gebeuren. De spelers zijn klaar(?) met Gio en van Geel.
7 maanden geleden
Volledig eens met Willem, met name de eventuele keuze om Advocaat aan te stellen als trainer kan echt niet.
Voor de rest moet de gehele technische staf, dus inclusief van Geel, sterk tegen het licht worden gehouden door het bestuur betreffend leveren van wanprestaties.
7 maanden geleden
Ik ben het met Willem eens over Advocaat, die hoef ik ook niet te zien. Ik heb trouwens ook geen zin om vriendje Fraser te zien als trainer.

Wat we bij Feyenoord moeten hebben zijn technische voetballers met een goede mentaliteit. We gaan echt geen beter voetbal zien onder een nieuwe trainer, dat zit er gewoon niet in met deze spelersgroep.
7 maanden geleden
De hele club is doodziek. Iedereen houdt elkaar de hand boven het hoofd. GvB is kampioen geworden maar is ook 3 keer al ruim voor de winterstop uitgeschakeld voor de titel. Recordaantal zeperds tegen degradatiekandidaten. Na trencin uit had de pleuris uit moeten breken.
Topsportklimaat, lamenielachu.
7 maanden geleden
En wederom legt Willem de vinger op de nu wel erg zere,rotte en stinkende vinger.Zoals altijd spreekt hij uit zijn Feyenoordhart,keihard,maar altijd een raak.Zijn mening en visie mag wel eens gebruikt worden in het Maasgebouw,maar ja,kritisch zijn is voor het huidige bestuur meer dan vervelend.Van Hanegem = Held,een voetballer waar de meeste in de huidige selectie niet eens de schoenen van mogen strikken.Poetsen mag dan weer wel....
7 maanden geleden
Je zou haast denken dat Feyenoord de vroegere satelietclub, die voor gisteren 16e stond, voorde eredivisie wil behouden en dat het team opzettelijk verloren heeft, matchfixing? Na die 6-2 op Ajakkes zag ik het ineens weer positief in voor Feyenoord, maar na de blamage afgelopen weekend, (de zoveelste dit seizoen, waarbij het hele collectief, staf en spelers falen) is het duidelijk. Zo kan het niet langer.
Misschien wordt het tijd dat de trouwe bezoekers die een kaartje hebben gekocht voor een mooie wedstrijd, bij een wanprestatie van hun team, zo'n wedstrijd waarbij het team met schaamte het veld afdruipt na een zoveelste nederlaag, waar geen verklaring voor is, hun geld terug krijgen en dat dit ten koste gaat van de salarissen van de spelers op het veld en de coach? Uiteindelijk zijn zij verantwoordelijk voor de teleurstelling, woede en onvrede bij de fans. Ik heb het hier uiteraard niet over de wedstrijden die verloren worden doordat de tegenstander duidelijk een maatje te groot was, clubs als Real Madrid, Barcelona etc.
Wellicht dat de supporters dan na afloop van de wedstrijd wat extra's betalen voor de topprestaties. Zo houden club en aanhangers elkaar scherp.
7 maanden geleden
Vlak na het behalen van het Kampioenschap ging het mis. Je ziet dat wel vaker. Maar bij Feyenoord is het een wet. GvB had echt moeten vertrekken. Het Kampioenschap kun je toeschrijven aan een paar spelers, maar niet aan Gio. Ook de commentaren van Martin van Geel, rondom het kampioenschap, waren nonsens. De man heeft géén visie. Laten we ophouden met het bewieroken van GvB en MvG. Ook het countervoetbal is nonsens. We gaan golf op en golf af, en wie dat bepaald is de tegenstander. Ronduit absurd. Ook een Advocaat kan niet. Maar zolang de supporters alles voor zoete koek slikken veranderd er toch niets ten goede.

Laatste nieuws