Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Je moet er vanaf minuut één staan en dat deden we niet'

3 februari 2019 18:10

Giovanni van Bronckhorst was na afloop in gesprek met Fox Sports niet te spreken over zijn ploeg. "De mindset vond ik in de eerste helft in de zin van doen wat de wedstrijd vraagt niet optimaal. We hadden het tempo niet in de wedstrijd, waardoor de tegenstander heel makkelijk overeind bleef", aldus Van Bronckhorst. "Als we dat wel deden, werd het meteen gevaarlijk. Maar in de eerste helft hebben we geen grote kansen gekregen. In de tweede helft schroeven we het tempo op. Laten we de bal lopen en laten we Excelsior uit de positie lopen door snel te wisselen."

De trainer van Feyenoord ging verder. "In het eerste kwartier creëer je genoeg kansen om op voorsprong te komen en dat lukt uiteindelijk met Robin. Dan weet je dat je de tegenstander hebt waar je hem wil hebben met een 0-1 achterstand. Ze moeten dan uit hun organisatie lopen en er komt dan meer ruimte voor ons. In die fase moet je dan de 0-2 maken. Dat lukt dan niet. Je krijgt de 1-1 tegen en Excelsior kan dan heel compact gaan spelen."

Het contrast met de wedstrijd tegen Ajax was enorm. "Het gevoel is nu heel anders. Vorige week was een hele mooie wedstrijd. Dat telt vandaag niet. Je moet er vanaf minuut één weer staan en dat hebben we vandaag niet gedaan", zo gaf hij aan.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws