Feyenoord in laatste minuut onderuit tegen Excelsior

3 februari 2019 14:04

Feyenoord heeft opnieuw niet weten te winnen op kunstgras. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst ging tegen Excelsior met 2-1 onderuit. Via Robin van Persie kwam het nog wel op voorsprong, maar uiteindelijk ging het in de laatste minuut mis.

Feyenoord begon erg zwak aan de wedstrijd. Het tempo lag ontzettend laag, waardoor Excelsior probleemloos op de been kon blijven en eigenlijk geen kans wist te creëren tot aan de slotfase voor rust. Via Jens Toornstra en Robin van Persie werd de ploeg opeens gevaarlijk, maar doelpunten vielen er nog niet.

Na rust zette Feyenoord direct aan en bijna meteen was het via Steven Berghuis raak. Zijn schot ging echter op de paal, maar na een paar minuten was het alsnog raak. Robin van Persie kreeg de bal mee van verdediger Burnet en de aanvoerder kon vervolgens met een schot in de verre hoek simpel voor de openingstreffer zorgen.

Ondanks de voorsprong wist Feyenoord nauwelijks indruk te maken. Het was zelfs Excelsior dat op gelijke hoogte wist te komen en opnieuw maakte de defensie van Feyenoord een heel zwakke indruk. De thuisploeg kon probleemloos blijven combineren totdat de bal voor de voeten van Messaoud kwam. Hij kreeg de tijd om aan te nemen en vervolgens de 1-1 in het doel te schieten.

Giovanni van Bronckhorst koos er voor om in de slotfase alles of niets te gaan spelen en bracht Nicolai Jørgensen voor Jan-Arie van der Heijden. Die beslissing pakte echter helemaal verkeerd uit. Excelsior kreeg al enkele kansen om op voorsprong te komen en in de laatste minuut was het vervolgens raak toen invaller Van der Meer met een volley voor de 2-1 zorgde. De verdediger was een paar seconden eerder juist in de ploeg gekomen, maar ging mee naar voren en bezorgde Excelsior daarmee de overwinning.