Transparent
Inloggen
Sluiten

Jari Schuurman: 'Het was schandalig hoe het bij Jong Feyenoord ging'

30 januari 2019 15:27 - RTV Rijnmond

Jari Schuurman geeft in gesprek met RTV Rijnmond aan blij te zijn dat hij weg is bij Feyenoord. "Bij Jong Feyenoord trainden we soms met zes man zonder keepers. Trainers die mee moesten doen. Dat was schandalig. Daarom wilde ik daar het liefst zo snel mogelijk weg", aldus Schuurman. "Ik zat bij Jong Feyenoord een beetje in niemandsland. We speelden heel weinig wedstrijden, dus voor mijn ontwikkeling was dat niks. Dordrecht is een mooie stad en heeft ambities. Net zoals ik eigenlijk."

Alleen een verhuur voor de rest van het seizoen was geen optie voor de middenvelder. "Ik had nog een jaar hierna bij Feyenoord kunnen blijven voor het geld, maar ik wilde gewoon voetballen en voor mijn sportieve carierre kiezen. Dat heb ik nu gedaan", zo geeft hij aan.

Een transfer was afgelopen zomer nog niet bespreekbaar, omdat Schuurman niet mocht vertrekken van Martin van Geel. Hij was dan aangewezen op spelen met Jong Feyenoord en daar had de middenvelder het moeilijk mee. "Het was lastig. In het begin had ik het vooral moeilijk toen de transferperiode nog open was en je niet weg mocht", zegt hij daarover. "Uiteindelijk doe je het wel voor jezelf en je wil ook je teamgenoten niet afvallen. Altijd vol trainen zit sowieso wel in mij, dus dat heb ik dan ook gedaan."

De middenvelder gold in de jeugdopleiding van Feyenoord als een groot talent, maar wist nooit door te breken. Iets wat meerdere redenen heeft. "Het ligt deels aan mij en ook deels heb ik pech gehad", aldus Schuurman. "Vorig jaar zomer heb ik een virus opgelopen en was ik er twaalf weken uit. Daarna heb ik een scheurtje opgelopen. Dat was bij NEC niet goed geconstateerd, waardoor ik er tot de winter uit ben geweest. Daarna heb ik een scheur in mijn enkel opgelopen. Dat is ook niet goed geconstateerd, waardoor ik er mee heb doorgespeeld. Ik had eigenlijk zes weken op krukken moeten spelen. Het zat allemaal niet mee."

Schuurman ging verder: "Het ligt voor een groot deel ook aan mezelf. Ik hoop dat nu om te kunnen draaien en alsnog mijn belofte in te kunnen lossen. Ik neem het bij Feyenoord niemand kwalijk. Uiteindelijk ligt het altijd aan jezelf."

Meer op RTV Rijnmond
Tags

schuurman jong jari afvallen belofte bespreekbaar carierre dordrecht krukken niemandsland rijnmond scheur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Geeft een beetje een beeld hoe serieus van Geel de jeugdploegen neemt.
Hoop blabla, maar ondertussen slaat het echt nergens op.

Martin, pleurt eens op.
+1/-0

5 jaar geleden
Optiefen Martin, je maakt de club kapot. Sjaak Troost laat je gezag gelden.
+1/-0

5 jaar geleden
Kijk hem staan met die muts op. Heeft duidelijk geen goede mentaliteit en komt ook voetballend veel te kort.
+2/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
En zo maakt van Geel dus al jaren de club kapot en stelt onze in het verleden zo roemruchte jeugd opleiding niks meer voor. Ongelofelijk dat sommige feyenoord fans nog zo lang van geel steunde. Wat heeft van Geel vast bakken geld uitgegeven om een trollen leger te huren om zijn faalende beleid online te verdedigen. Maar de waarheid komt nu naar boven. Dat onze top jeugd weg liep was dus meer dan terecht als je hoort hoe allerbelabberdst we hier met top talenten om gaan. En van geel maar met excuses komen waarom alle talenten als chong, zirkzee, kongolo, indrisse, bruma, ake, janssen etc etc weg gingen. Puur wanbeleid. Van geel Wegwezen!

Wens schuurman het aller beste toe en hoop dat hij laat zien. Van mij mag hij tonen dat hij beter is dan frenkie de jong. Met nog hogere transfer als extra revanche.
+1/-0

5 jaar geleden
Duidelijk een voorbeeld van ik slaag niet bij Feyenoord en ik moet vertrekken naar een andere club. Dan ga ik toch lekker Feyenoord slecht praten, ben ik mijn frustraties kwijt omdat ik niet goed genoeg ben.Opzouten met zulke gasten. Ze kosten geld en energie en je krijgt er niets voor terug.
+2/-0

5 jaar geleden
Natuurlijk moet je dit nuanceren want Jari heeft eerste niet gehaald. Maar als ik naar het eerste kijk, dan valt te vaak onderbezetting ook daar niet te ontkennen. Hoe dan ook een zoveelste signaal, dat er iets structureel mis gaat.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.247 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs trauner veerman wieffer wijnaldum