Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong Feyenoord uitgeschakeld in Premier League International Cup na nederlaag

29 januari 2019 22:13

Het is Jong Feyenoord niet gelukt om de kwartfinale van de Premier League International Cup te bereiken. De ploeg van Peter van den Berg moest daarvoor winnen van Leicester City, maar verloor met 3-1. Jong Feyenoord is op de derde plek in de groep geëindigd met drie punten. Het begon met een 8-0 overwinning tegen Sparta Praag, maar ging ook met 2-0 onderuit tegen Reading.

In het duel tegen Leicester City waren de Engelsen vanaf de start de betere ploeg. Feyenoord kreeg via Joël Zwarts weliswaar als eerste een grote kans, maar het was vooral Leicester City dat in de aanval was. Na 11 minuten kreeg de ploeg ook een strafschop, maar deze werd gestopt door doelman Joris Delle, die zich in positieve zin wist te onderscheiden de eerste helft.

Jong Feyenoord kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en vlak voor rust was het opeens raak. Dylan Vente wist te scoren vanuit een corner en zette daarmee de Rotterdammers op voorsprong.

Na rust was Jong Feyenoord korte tijd de betere ploeg en kreeg ook kansen om de 0-2 te maken, maar na tien minuten spelen kwamen de Engelsen vanuit een corner op gelijke hoogte. Het vertrouwen leek weer terug te keren bij Leicester en er kwamen kansen over en weer. Orkun Kökcü was dicht bij een treffer, terwijl een doelpunt van Leicester werd afgekeurd.

Een kwartier van tijd wist Leicester op voorsprong te komen. Ook nu gebeurde het via een corner. Jong Feyenoord zette vervolgens alles op alles, omdat het twee doelpunten nodig had om door te kunnen gaan. Vlak voor tijd werd het via een counter 3-1 en was de uitschakeling een feit.




Tags

jong leicester berg counter delle joris kokcu praag reading sparta vente zwarts

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.139 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall geertruida gimenez hartman israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pusic reijnders rodriguez rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda