Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Het ultieme bewijs dat Feyenoord wel degelijk kan meedoen om de prijzen'

28 januari 2019 09:27

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan dat hij heel blij is met de zege van Feyenoord tegen Ajax. "Nog het meest omdat dit het ultieme bewijs is dat Feyenoord wel degelijk kan meedoen om de prijzen", aldus Van Hanegem. "Als je voor de winterstop PSV een uur lang jouw wil oplegt in de Kuip en zoals gisteren Ajax een enorm pak slaag kunt geven, dan ben je dus niet de simpele nummer 3 van Nederland. En ook niet de ploeg die nu eenmaal niet meekan met de miljoenen van vooral Ajax en een beetje PSV."

De Kromme neemt de mensen dan ook niet serieus die bij een nederlaag van Feyenoord aangeven dat de ploeg simpelweg niet beter kan. "Feyenoord was bijna twee seizoenen geleden de trotse kampioen van Nederland, de miljoenen stroomden binnen en iedereen riep dat ze in Rotterdam aan de vooravond van een gouden periode stonden", zo geeft hij aan. "Als je dan vervolgens dit seizoen een straatlengte achterstaat op PSV en Ajax en vorig seizoen al in de winterstop kansloos bent in de strijd om de titel, dan doe je gewoon iets niet goed. Benoem dat."

Van Hanegem zet zijn vraagtekens bij het beleid van Feyenoord. "Als je niet kunt winnen van ADO, Fortuna en PEC en je blaast nu wel Ajax als een amateurploeg van het veld, dan haal je gewoon niet het maximale uit de ploeg", zegt hij daarover. "De directie wil niet zeggen of de club nog door had gewild met Giovanni van Bronckhorst, ze stonden er lekker blanco in. Dat kan nooit waar zijn, zo kun je toch geen club besturen? Ze hoeven nu geen knoop door te hakken, dat heeft Van Bronckhorst voor ze gedaan. Dat is het verhaal."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws