Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis over eigen treffer: 'Heerlijk man dit, hééérlijk'

27 januari 2019 17:21

In gesprek met Fox Sports kon Steven Berghuis moeilijk verklaren waarom het verschil tussen vorige week en de wedstrijd tegen Ajax zo groot was. "Voetbal ligt heel dicht bij elkaar. Vandaag deden we heel veel dingen goed. Iedereen zat er lekker in en de 1-1 helpt ons enorm", aldus Berghuis. "Het is moeilijk om na de 0-1 die je tegen krijgt rustig te blijven. De Kuip schreeuwt je dan naar voren, maar je moet niet uit je positie gaan lopen. Ajax straft dat dan af."

Gevraagd werd waarom Feyenoord dit wel kan tegen PSV en Ajax. "Maar tegen PSV was dat in de tweede helft ook niet. In de eerste helft wel", zo gaf hij aan. "De wedstrijd loopt ook zoals hij loopt. Je maakt de 1-1 en 2-1 en het gelooft komt terug. Je strijdt om dat vast te houden. Op een gegeven moment loopt het zoals het loopt. Ik kan er niets meer van maken."

De aanvaller genoot van de 2-1 die hij maakte. "Ik wilde een snoekduik maken. Ik dacht er aan toen die bal kwam, maar nam hem toch aan op de borst. Het is wel een beetje geluk, maar ik bleef wel goed rustig", zei hij daarover. "Heerlijk man dit, hééérlijk."

De 4-2, waar Berghuis een assist gaf op Van Persie, was ook heel belangrijk. "Hij stond een op een in het centrum. Hij loopt zo goed vrij iedere keer. Dat is echt bizar", aldus Berghuis. "Dit gevoel wil je altijd. Als het dan niet gaat, terwijl je weet dat het kan, is dat frustrerend."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws