Feyenoord vernedert Ajax in zinderende Klassieker

27 januari 2019 16:22

Feyenoord heeft in een fantastische wedstrijd Ajax volledig vernederd. In De Kuip was de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met liefst 6-2 te sterk voor de Amsterdammers. Robin van Persie maakte twee treffers, terwijl de andere doelpunten werden gemaakt door Jens Toornstra, Steven Berghuis, Tonny Vilhena en Yassin Ayoub.

Feyenoord kende aanvankelijk veel moeite met het spel van Ajax. De Amsterdammers kwamen dan ook snel op voorsprong toen Lasse Schöne een makkelijk gegeven vrije trap binnen schoot. Ajax kreeg daarna nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar na ruim een kwartier kon De Kuip juichend opspringen toen de bal aan de andere kant in het netje lag. Een voorzet van Steven Berghuis kwam een beetje gelukkig voor de voeten van Jens Toornstra en hij profiteerde optimaal door de gelijkmaker binnen te schieten.

Vanaf dat moment was de ploeg van Giovanni van Bronckhorst de betere ploeg op het veld en ging het op jacht naar de voorsprong. De defensie van Ajax kende alle moeite met de bewegende middenvelders van Feyenoord en na een half uur spelen viel de verdiende voorsprong toen Steven Berghuis volledig vrij stond in het strafschopgebied en daardoor de 2-1 kon binnen schieten.

Een paar minuten later was het echter weer gelijk toen de bal vanuit de kluts voor de voeten van Hakim Ziyech kwam en hij de bal hard en hoog in het doel schoot, maar nog voor rust kwam Feyenoord weer op voorsprong. Jens Toornstra ging diep, Robin van Persie stond in buitenspelpositie en bleef daarom van de bal af en ging vervolgens direct naar het centrum. Toornstra gaf de bal voor en de aanvoerder van Feyenoord schoot de ploeg op schitterende wijze weer op voorsprong.

Na rust kende Feyenoord de eerste minuten weer wat moeite met Feyenoord, maar toen Van Persie na ruim tien minuten spelen op wederom schitterende wijze wist te scoren, dit keer na een voorzet van Berghuis, barstte het feest in De Kuip al los.

Na bijna zeventig minuten spelen ging de moegestreden aanvoerder onder luid applaus van het veld, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Ondanks dat Ajax met een bal op de paal ook dicht in de buurt van een doelpunt was, bleef Feyenoord dé baas op het veld. Een kwartier voor tijd volgde dan ook de definitieve beslissing toen Tonny Vilhena volledig vrij stond bij de tweede paal en voor de 5-2 kon zorgen.

De supporters van Feyenoord konden vervolgens nog een keer juichend opspringen, omdat invaller Yassin Ayoub met een knap schot ook wist te scoren en daarmee de vernedering van Ajax compleet maakte.