Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst stopt na dit seizoen bij Feyenoord

24 januari 2019 11:42 - Feyenoord.nl

Giovanni van Bronckhorst zal na dit seizoen stoppen bij Feyenoord als hoofdtrainer. Dat heeft de club donderdagochtend bekend gemaakt. Van Bronckhorst heeft de directie laten weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Onder leiding van Gio wist Feyenoord vijf prijzen te halen, waaronder de landstitel in 2017.

Momenteel wil Van Bronckhorst nog niet uitgebreid terugkijken op zijn periode als hoofdtrainer van Feyenoord. "Er is nog veel om dit seizoen voor te strijden. We moeten Europees voetbal veiligstellen, via de competitie of via het bekertoernooi. Daar heb ik zin in en kijk ik naar uit", zo geeft hij aan. "Tegelijkertijd heb ik veel nagedacht of ik ná dit seizoen nog één of meerdere jaren hoofdtrainer van Feyenoord wil blijven. Dat was een hele moeilijke beslissing, want Feyenoord zit in mijn hart. Echter, in mijn carrière heb ik altijd mijn gevoel gevolgd en mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen. Het is goed zo."

Technisch directeur Martin van Geel geeft aan dat hij begrip heeft voor de beslissing van Van Bronckhorst. "Gio heeft het hier meer dan fantastisch gedaan en doet het nog steeds goed. Wij waren dan ook graag, zoals voorzien, volgende maand met hem gaan zitten om voor het eerst te praten over een eventuele contractverlenging", aldus Van Geel.

De technisch directeur gaat verder: "Gio is echt een gevoelsmens. En als hij zelf het idee heeft na dit seizoen iets anders te willen, kunnen we dat alleen maar respecteren. We zijn hem, nu al, ontzettend dankbaar voor zijn grote inbreng in de recente, ongekend succesvolle periode van de club. Met elkaar gaan we alles op alles zetten om de samenwerking de komende maanden een passend en dus een fraai slot te geven via de competitie en/of het bekertoernooi."

Wie de nieuwe hoofdtrainer gaat worden van Feyenoord is nog niet bekend. "Ongetwijfeld vliegen de namen van vermeende kandidaten ons vanaf morgen om de oren, maar wij zijn zo ver nog niet. We nemen echt de rust en de tijd om zorgvuldig af te wegen wat straks het beste voor Feyenoord is", zegt Van Geel daarover.

Meer op Feyenoord.nl
Tags

bronckhorst gio gevoelsmens landstitel slot veiligstellen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Jammer maar begrijpelijk, van Bronckhorst heeft het fantastisch gedaan. Ik hoop dat hij nog een keer de beker met Feyenoord kan pakken, dat zou dan een mooi afscheid worden.Wat van Geel betreft, ook deze man heeft goed werk gedaan. Maar als de bezem er dan toch door moet dan veeg hem maar mee. Misschien is het verstandig om schoon schip te maken, echter gaat dat wel altijd gepaard met geld en dat is nu juist wat Feyenoord niet heeft. Het geld wat er is kun je beter investeren in spelers. Giovanni ik had je als speler al altijd heel hoog zitten en nu ook als trainer...Bedankt voor een prachtige tijd.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Van Geel's contract kan gewoon worden beëindigd hoor. Hopelijk gebeurt dat ook + van Gastel wegdoen graag, misschien terug naar de jeugd?
+2/-0

5 jaar geleden
Bedankt Gio!! Nu nog met een 6e prijs afscheid nemen :)
+2/-0

5 jaar geleden
Veel succes voor Gio in Spanje of Engeland . Feyenoord heeft iemand nodig van het type Jaap Stam .( Bas van Noordwijk kan ook naar een andere club , naar mijn bescheiden mening )
+0/-0

 
5 jaar geleden
Eerst een nieuwe TD dan pas een nieuwe trainer!
+3/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Gio heeft prima prijzen gepakt en is een bijzonder goeie vent en uithangbord voor de club. Hij verdient het door de voordeur te vertrekken. Maar het voetbal onder hem was nooit om aan te gluren door gebrek aan ervaring. Er is nooit een top veld trainer bij hem gezet en dat valt de td aan te rekenen. Van Geel faalt zo wie zo al jaren. geen jong feyenoord is een blunder. En waar concurrenten psv en 020 hun top jeugd juist koesteren verkopen wij ze voor minimale prijsjes waar je nooit met onze middelen weer gelijkwaardig niveau voor kan terug halen. Met als gevolg een team vol middelmaat zonder restwaarde die nog veel geld kostte ook. Ook word onze top jeugd zo weinig geboden dat ze weg lopen chong, zirkzee, kongolo, ake, bruma, indrisse etc, etc. De aankopen zijn ook te vaak te matig. Als er iemand weg moet is het van Geel. Schoon schip maken. Bosz was de ideale coach geweest. Maar kan niet meer. We hebben een sterke man nodig die de komende jaren structuur aan brengt. Haal van Gaal binnen voor 3/4 jaar. Maak hem hoofd coach en hoofd jeugd opleidingen. Om een professionele inhaalslag te maken. Maakt jeugd beter en laat teams beter voetballen en maakt je structuur professioneler. Zet er mensen bij die het vak van hem kunnen leren en werk uit handen kunnen nemen assistenten henk de jong, moniz, kuyt. Start een jong feyenoord in lagere divisie met jeugd mss samen met fc dordrecht. Met een staf everse, van persie mss van gastel anders van het schip of meulensteen. gebruik fc dordrecht om transfervrije spelers te contracteren met een krasje en er daar neer te zetten om weer conditie op te doen. Verkoop een groot deel van de spelers. Geef geen geld uit maar zoek het in transfervrije spelers veel nederlandse spelers waar van gaal mee werkte zijn volgend jaar transfervrij. Hij vond vermeer de beste nederlandse keeper verleng zijn contract, schaars is transfer vrij net als donk, narsingh, fer samen een prima as die van gaal kent en waar hij op kan bouwen. Geef van gaal in zijn periode langzaam de tijd eigen jeugd in te passen. Dan kunnen we weer langzaam groeien naar een echte top club.
+2/-2

 
aliendwurf (geschorst)
5 jaar geleden
Jij blijft ook maar hetzelfde riedeltje herhalen hè met je Moniz en Henk de Jong. :D
+1/-1

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Zeker je kan lachen. Je kan beter huilen hoe van geel de club kapot maakt. Had ik ongelijk over de aankopen van van geel? Als 1 van de weinige waarschuwde en voorspelde ik dat het weer mis zou lopen. Waarschuwde vooraf ook over grootscholten dat hij niet goed genoeg was als vriendje van gudde op de jeugd opleiding en is ook al weer weg. Gaf vooraf aan dat je niks aan wouters ging hebben en landzaat niet de assistent is die nodig was naast gio je hebt er een goeie veld trainer naast nodig. Gaf jaren vooraf aan dat we beter met fc dordrecht konden samen werken dan helemaal geen jong feyenoord te hebben en dat gebeurt nu eindelijk. Voorspelde meteen na karsdorp dat st juste de beste rechtsback was in onze selectie en kwam ook uit toen iedereen hier me voor gek verklaarde en gio nog met nieuwkoop en amrabat bleef aanmodderen.Voorspelde dat larsson niet goed genoeg was haps teveel geld kostte en we melacia hadden, dat we sinisterra niet moesten kopen, amrabat een overschatte speler was en niet moesten kopen en vermeer op het moment beter is dan bijlow en je bijlow nog niet in de basis moest zetten en de selectie niet goed genoeg was. Zelfs over Drenthe had ik gelijk. Ook over toen transfervrije en haalbare spelers babel, labyad, emanuelson, zeegelaar, assaidi etc. Mss moet je in plaats van te lachen en maaar schaapachtig iedereen achterna te loopen zelf eens leren nadenken daar heb jij en de club meer aan. Van gaal wou niet voor niks in zijn man u tijd trainen tegen de ploeg van henk de jong. Hij zag wat in zijn capaciteiten en gecoachte team. Moniz is een prima veld en conditie trainer dus ook een aanwinst kijk maar hoe fit zijn team trencin was tegen feyenoord. 2 hoofd coach niveau trainers die assistent zijn bij van gaal om hem werk uit handen te nemen als hij Feyenoord weer een professionele inhaalslag laat maken zou prima zijn. Want als van gaal deze feyenoord uitdaging aan gaat kan hij alle hulp goed gebruiken. Van gaal krijgt namelijk heeeel veeel meer op zijn bordje behalve coachen alleen om feyenoord weer uit het slob te trekken..
+1/-0

5 jaar geleden
Dit lost het ‘probleem’ niet op. Niet dat Gio het probleem is en was. Uitstekende trainer, met een potente TD had Gio hier voor 20 jaar getekend en ruim 20 prijzen gepakt.

Martin moet oprotten.
+1/-2

 
5 jaar geleden
Sorry maar oké hij heeft veel prijzen gepakt, maar het spel was aan maanden k.u.t.
+2/-1

5 jaar geleden
FR-1908 Precies, Gio is het probleem niet, Martin van geel moet absoluut weg.
Laat hem a.u.b. geen andere trainer aanstellen, Laat het zover niet komen.
Van Geel heeft Feyenoord op het goede pad gebracht, maar het werkt nu niet meer. Wegwezen!
Anders verandert er weinig.
+1/-1

5 jaar geleden
Gio, terima kasih, djalan baik baik.
+2/-1

5 jaar geleden
De roep om zijn vertrek, door vele supporters ook hier, is dus ingewilligd.
Gio vertrekt zonder meer met opgeheven hoofd door de voordeur met dank voor de prijzen die onder zijn leiding gewonnen zijn.
Naast een nieuwe trainer zou het verstandig zijn om afscheid te nemen van de TD en de rest van de technische staf, wellicht kan dan vanaf 0 opnieuw gebouwd worde aan successen.

Kandidaten?
Ik zie ze niet direct, laten we hopen dat het bestuur verstandig kiest.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Kees van Wonderen
Martin Jol
John vd Brom
Advocaat als een soort mentor
+1/-2

 
5 jaar geleden
Hoe is het mogelijk dat je met deze namen komt als je zegt dat spelers beter moeten worden? VdBrom is een labiele Ajaxsupporter, Van Wonderen heeft weinig ervaring, Advocaat is dementerend, Jol haalt afrikanen uit Hamburg en neemt zijn broer mee voor de spits. Trainer van Feyenoord is een toppositie in het voetbal, geen stageplek of dagbesteding.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Hoe is het mogelijk dat je met deze namen komt als je zegt dat spelers beter moeten worden? VdBrom is een labiele Ajaxsupporter, Van Wonderen heeft weinig ervaring, Advocaat is dementerend, Jol haalt afrikanen uit Hamburg en neemt zijn broer mee voor de spits. Trainer van Feyenoord is een toppositie in het voetbal, geen stageplek of dagbesteding.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Hoe is het mogelijk dat je met deze namen komt als je zegt dat spelers beter moeten worden? VdBrom is een labiele Ajaxsupporter, Van Wonderen heeft weinig ervaring, Advocaat is dementerend, Jol haalt afrikanen uit Hamburg en neemt zijn broer mee voor de spits. Trainer van Feyenoord is een toppositie in het voetbal, geen stageplek of dagbesteding.
+2/-0

5 jaar geleden
Nu Gio zelf opstapt, is Van Geel weer voor even gered. Helaas, want die man moet met pek en veren Rotterdam uit worden gejaagd. Hij heeft alle toekomstperspectief van de club verknald. De inkomsten uit de CL zijn vorig jaar over de balk gerot, de selectie is slecht en niets meer waard , de jeugdopleiding is naar de knoppen, de scouting nog steeds niet gereorganiseerd en we hebben geen team in de eerste divisie. De man heeft een bizarre wanprestatie geleverd.
+3/-2

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden
Eens en dat riep ik hier al jaren en jaren. Van geel is in 1 ding goed overleven en een enorm salaris opstrijken. Verder nivelleert hij je teams. 020 had het al snel door en wees hem de deur na een vernietigend rapport over zijn functioneren. Maar in rotterdam zijn we al jaren dom en geven we hem een kans onze mooie club de vernieling in te helpen. Als hij geen kans heeft geld uit te geven lijkt het mee te vallen. Je ziet de problemen ontstaan als hij weer geld te besteden heeft dan gaat het altijd mis. Hij heeft ook 0 lange termijn visie en voor een td die er is voor de lange termijn is dat toch redelijk belangrijk. Verkoopt je beste eigen opgeleidde spelers en haalt er middelmaat voor terug. Koos niet voor een jong feyenoord in de eerste divisie. Waardoor al jaren onze beste jeugd weg loopt naar het buitenland. Heeft geen scouting netwerk. Blunderd met aanstellen van coaches. Etc. Etc. Aub totale herstructurering van de management structuur. Geen td meer teveel macht voor 1 persoon. Fuctie taken delegeren aan professionals zoals onderandere onderhandelen contracten. Een team manager aanstellen die moet toezien dat het eerste team aan niks ontbreekt en functioneerd en goed marcheert en functioneren beoodeeld van werknemers. Coach en hoofd jeugdopleidingen laten beoordelen wat de eerste selectie mist en in de toekomst ook. Is men in overeenstemming de hoofd scout de opdracht geven wat ze missen en zijn mensen op pad laten sturen voor mogelijke aanwinsten. Met financieel directeur die het maximale budget aangeeft.
+2/-2

5 jaar geleden
Heb het interview met van Geel al na 2 minuten weggebonjourd,alles met ik,wij,het bestuur,ik en mij,de van Geelshow derhalve.Liever deze verkwistende en achterbakse T.D. de deur uit,en wel zo spoedig mogelijk.Er is toch wel een achteruitgang in de Kuip aanwezig mag ik hopen?
+1/-0

reactie verwijderd


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend bijschakelt carranza danall enz figuren geertruida gekte gimenez hamberg julian kansjes kieperen kloese kraaij middenveldert mil mls philadelphia priske romano santi socrates timber wehave wieffer