Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Ik speel op rechts, omdat de trainer mij daar gewoon neerzet'

24 januari 2019 07:47 - Voetbal International

In gesprek met Voetbal International geeft Steven Berghuis aan dat hij de kritiek die hij soms krijgt dat hij zich in laat zakken op het middenveld om de bal te krijgen niet begrijpt. "De trainer wil mij graag in die zone aan de bal hebben. Het is ook de reden dat ik met mijn linker op rechts sta en Sam Larsson met zijn rechter op links staat", aldus Berghuis. "Wij zijn geen Manchester City, hè. Daar zie je Leroy Sané heel hoog, breed en diep staan, met zijn linkerbeen op links. Dat kán ook, doordat hij pas in de laatste fase van een aanval aan bod komt. Daarvóór is het aan Kevin De Bruyne, David Silva en Bernardo Silva, die spelen de bal rond om ruimtes te creëren. Vervolgens spelen ze de zijkanten in en dán komt de voorzet."

Berghuis gaat verder: "In dat geval is het inderdaad beter dat je met je goede been aan de buitenkant staat. City is trouwens een van de weinige teams die zo spelen. Stel nou dat zij het doen zoals veel andere clubs en van Sané verwachten dat hij zich meer met het spel gaat bemoeien. Dan komt hij voor een schot of steekpass altijd uit op zijn verkeerde been. Dus is er wel iets voor te zeggen dat ik bij Feyenoord met mijn linker op rechts sta."

Net zoals Eden Hazard en Neymar speelt Berghuis bij Feyenoord met zijn goede been aan de verkeerde kant. "Niet omdat ik dat nou per se zelf wil of eis, de trainer zet mij daar gewoon neer. Als hij me op links nodig heeft, speel ik daar zonder problemen. Alleen zal ik dan wel op een andere manier moeten voetballen dan ik nu doe", zo geeft hij aan. "Dan is het een kwestie van aannemen en snel die voorzet geven, maar hij kiest voor deze variant en die biedt me veel mogelijkheden. Ik ben er minder beperkt, kan naar binnen trekken om te schieten, een voorzet te geven, of een steekpass. Zodoende kan ik me op die manier veel meer met het spel bemoeien. En dat is ook wat de trainer van mij vraagt."

Meer op Voetbal International
Tags

berghuis neerzet sane silva steekpass bernardo bruyne hazard kwestie larsson linkerbeen neymar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Laat voorlopig alleen maar je voeten spreken Steven, niet met dit soort onzin aankomen.
+1/-1


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.755 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden dahl democraten dest hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip lopez middenveldert moussa nadje nomination primary priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment