Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'We raken de tweede helft de controle over de wedstrijd kwijt'

19 januari 2019 22:31

Volgens Giovanni van Bronckhorst ging het bij Feyenoord mis met hoe er begonnen werd aan de tweede helft. "We raken daar de controle over de wedstrijd kwijt en er komt onrust over de ploeg. Dat zag je eigenlijk de hele tweede helft", aldus Van Bronckhorst in gesprek met Fox Sports. "De manier hoe wij de eerste helft begonnen ten opzichte van de tweede helft is een verschil. We starten de wedstrijd goed en hebben de controle. Het is dan wachten op de goal en je krijgt met Steven een grote kans, Je komt dan achter, maar je herstelt je ook met een mooie vrije trap van Robin. De tweede helft hebben we niet in de wedstrijd gezeten."

Een verklaring voor de slechte tweede helft had hij niet. "De eerste helft is gespeeld en je moet je opladen voor de tweede helft. PEC doet niet veel anders, maar wij waren gewoon minder. Dan kom je vandaag in de problemen", zo gaf hij aan.

Van Bronckhorst was niet te spreken over zijn verdediging. "Dat was vandaag niet het niveau wat we moeten hebben. We hebben vandaag te veel kansen weggegeven in een wedstrijd zoals deze. Daarom brengen we onszelf in de problemen", zei hij daarover.

In de studio van Fox Sports werd over Jeremiah St. Juste gezegd dat hij de meest ongeïnteresseerde speler op het veld was. Dat gevoel was er bij Van Bronckhorst ook. "Met name in de tweede helft. Aan onze rechterkant zijn we vaak in de problemen gekomen", aldus de trainer van Feyenoord. "Dat bedoel ik met alertheid. Ten koste van alles weer terug komen in je positie. Dat was de tweede helft ondermaats. We hadden verder geen smaken voor die positie, dus wisselen kon niet."

Van Bronckhorst zag bovendien twee spelers geblesseerd uitvallen. "Met Justin Bijlow staat het er niet goed voor. Hij wil een bal pakken bij de ballenjongen en voelt iets in zijn voet. Dat ziet er niet goed uit", zo gaf hij aan. "Jan-Arie van der Heijden kreeg een hoestaanval in de rust en dat werd steeds erger in de tweede helft, waardoor hij er af moest. Ik verwacht niet dat dat ernstig is."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws