Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord sluit per direct officiële samenwerking met FC Dordrecht af

15 januari 2019 18:19 - Feyenoord.nl

Feyenoord is per direct een officiële samenwerking aangegaan met FC Dordrecht. Dat maakte algemeen directeur Jan de Jong bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie dinsdagavond. Het is de bedoeling dat jeugdspelers tijdelijk voor FC Dordrecht gaan spelen, zodat ze sterker terug keren bij Feyenoord. Volgens De Jong was de keuze voor de Schapenkoppen een bewuste. "Want ze spelen op echt gras en onder de rook van Rotterdam", zo gaf hij aan.

Feyenoord zal voortaan werken met een viersporenbeleid in de jeugd. Per speler wordt gekeken wat het beste is voor de persoonlijke ontwikkeling. Dit kan zijn: direct aansluiten bij het eerste elftal, meedoen met de reserves van het eerste elftal bij de beloften(competitie) op maandag, uitkomen in het vlaggenschip van de Academy, zijnde Feyenoord Onder 19, of dus een tijdelijke overgang naar FC Dordrecht.

Meer op Feyenoord.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Amateuristisch verhaal van van Geeuw. Komende jaren niet in pyramide om budgetaire redenen (pfff ca 1 miljoen of zo en wat denk je dat je aan tickets en sponsoring en impact en nieuwe doelgroepen en hogere transfersommen binnen haalt?) en omdat het te lang duurt voordat je in KeuKa divisie zit doet hij het niet.... Ongelofeloos nee dan moet je vooral nog een paar jaar wachten als het tijd kost. Minimaal benodigde stap samenwerking Dordt. Jong Feyenoord zsm in pyramide en dus KeuKa divisie veel beter. Vreemde doelstelling o19 moet kampioen worden.... individuele ontwikkeling 1000x belangrijker. Bizar die voetballer Paul van DFC die in Breda zomaar is doodgestoken zie ik bij opsporing verzocht net. Kan iedereen dus gebeuren. Sol naar Kiev helaas.....
8 maanden geleden
Nou het is een stap om spelers meer tegenstand te laten voelen, blijft jammer dat men niet mee wil doen aan de voetbal pyramide.
We gaan meemaken wat en of er een voordeel uit deze constructie te halen valt, in het verleden met Excelsior viel het niet altijd tegen.
aliendwurf (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
We gaan niet de piramide in want dat is te duur en we zijn er niet van overtuigd dat onze talenten daar beter van worden...bovendien gaan we voor kwaliteit en geen kwantiteit...wat een idioot.
En wat te denken van de doelstelling voor O19; kampioen worden met het vlaggenschip...mijn god wat een ongekende domheid. Als er iets niet belangrijk is is t dat wel.

Denk je eindelijk van Gudde af te zijn zit je met deze trekpop opgezadeld.
8 maanden geleden
FC Dordrecht krijgt straks hetzelfde probleem als Excelsior destijds: pas op het allerlaatste moment krijgen ze te horen welke spelers ze van Feyenoord krijgen. Een evenwichtige selectie samenstellen is zo onmogelijk, want voor het al dan niet aantrekken van spelers voor een bepaalde positie is het dan te laat. Zelf deelnemen aan de piramide is eigenlijk de enige echte oplossing.
8 maanden geleden
Er is werkelijk geen touw meer vast te knopen aan dit beleid,uit hoeveel sporen het ook bestaat.Hoe verdedig je je club nog wanneer je dit voorbij ziet komen,totaal gebrek aan visie,beleid en kennis van zaken door deze ''fantastische'' bestuurders.In sommige niet nader te benoemen steden lachen ze zich een bepaald lichaamsdeel uit de broek bij het aanschouwen van deze Nieuwjaarsreceptie.Klap op de vuurpijl is echter het samenwerkingsverband met jawel,wereldclub FC Dordrecht.Stan en Ollie hadden hier nooit overheen gekomen....Met sommige vrienden heb je geen vijanden nodig.De trein vertrekt vanaf platform 010,is wel een dood spoor lijkt het.Ja,dit doet enorm pijn je club zo naar de gallemiezen te zien gaan,in en intriest.
8 maanden geleden
Waarom niet de piramide in gaan? En samenwerken met Excelsior? In de keukenkampioen divisie leren ze niets en worden ze niet beter van.
8 maanden geleden
Voor Dordt een goede zaak, misschien krijgen we wat beter voetbal te zien in Dordrecht.

Wat Feyenoord betreft weet ik niet waar ze heen willen, ik had liever Jong Feyenoord in een echte competitie. Hoe wil je spelers beter maken tegen een Helmond Sport 2?

Laatste nieuws