Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü: 'Uiteindelijk wil ik binnen korte tijd aankloppen voor een basisplaats'

14 januari 2019 07:58 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf geeft Orkun Kökcü aan dat hij nu hoger in de pikorde staat bij Feyenoord in vergelijking met een jaar geleden, toen hij voor het eerst met het eerste elftal op trainingskamp mocht. "Je voelt je er nu wel meer bij horen, omdat je nu al zes maanden meetraint met het eerste. Het voelt allemaal wat fijner en je bent meer op je plekkie", aldus Kökcü. "Waar ik nu sta, was mijn doelstelling toen ik vorig jaar meeging op trainingskamp. Ik hoopte toen voor mijn achttiende verjaardag mijn debuut te maken en dat is gelukt. Dat was echt een doel."

De middenvelder gaat verder: "Om op je achttiende te debuteren wordt al een beetje normaal en daarom wilde ik het op mijn zeventiende doen. Dat zegt wel wat meer over je potentie, denk ik. Daar was ik wel mee bezig. En dat ik dan tegen FC Emmen op mijn zeventiende mijn debuut maakte met een goal en een assist was een jongensdroom."

Kökcü liet zich vrijdag zien als invaller in het oefenduel tegen Borussia Dortmund. "Door die zes maanden dat ik nu al meetrain met het eerste heb ik zoveel extra in vergelijking met vorig jaar, dat ik nu beter weerstand kan bieden. Dan heb je het over aannames, de snelheid van passen, posities bezet houden", zo geeft hij aan. "Nu ben je meer ervaren en weet je beter wat je moet doen. Je hebt natuurlijk ook de hele tijd ervaren jongens om je heen, als Robin van Persie, Jordy Clasie en Tonny Vilhena. Die helpen je ook daarmee en dat heeft me wel goed gedaan."

De jeugdinternational heeft ook voor nu doelen gesteld. "Voor de komende zes maanden is het mijn doelstelling om zoveel mogelijk wedstrijden mee te pikken en ervaring op te doen. En uiteindelijk wil ik binnen korte tijd aankloppen voor een basisplaats", zegt hij daarover.




Tags

kokcu aankloppen trainingskamp aannames clasie dortmund emmen jongensdroom meeging meetrain persie pikorde plekkie telegraaf vilhena

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Gio gewoon basis! Dan moet Jens er maar harder aan trekken. Nog beter Tonny verkopen en Kökcü op zijn plek
+1/-0

 
5 jaar geleden
Willem de Kök(!) heeft gesproken!
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Uiteindelijk binnen een korte tijd. Wat wordt hier gezegd?
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.345 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda