Feyenoord kan Champions League vergeten na gelijkspel in Tilburg

25 mei 2003 14:16

Verslaggever: K

Feyenoord zal volgend seizoen definitief geen Champions League spelen. Na een reeks van 13 zeges werd de veertiende wedstrijd direct fataal voor de Rotterdammers. Zelf kwam Feyenoord niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Tilburg, terwijl Ajax een zwaarbevochten 1-2 overwinning behaalde in Enschede tegen FC Twente. De achterstand op de tweede plaats bedraagt met een wedstrijd nu drie punten en een doelsaldo van -13.

Van Marwijk begon de volgende elf aan de wedstrijd: Lodewijks, Emerton, Paauwe, Van Wonderen, Rzasa, Kalou, Bosvelt, Acuna, Pardo, Buffel en Van Hooijdonk. Door de schorsing van De Nooijer schoof Paauwe weer naar het centrum en kwam Rzasa (tegen zijn nieuwe ploeg?) weer in de basis. Pardo speelde op de linkshalf plaats vanwege de schorsingen van Van Persie en Lurling.

Feyenoord begon behoorlijk aan de wedstrijd en kreeg direct goede kansen. Het was aan de andere kant echter Willem II dat scoorde. Na 4 minuten kopte Quinn de bal van dichtbij uit een voorzetje achter Lodewijks. Daarna liep Feyenoord achter de feiten aan. Verdedigend nonchalance kwam Feyenoord bijna duur te staan. De Tilburgers kregen kansen de score verder uit te bouwen.

In de tweede helft zette Feyenoord orde op zaken. Van Marwijk had in de rust duidelijk gemaakt waar het nu werkelijk om ging. Te laat pakte de ploeg dat in de tweede helft wel op. Vlak na rust viel de Koreaan Song in. Na een uur spelen kwam ook Bombarda de ploeg versterken. Hij viel in voor middenvelder Pardo. Het was diezelfde Bombarda die 20 minuten voor tijd het tikje op zij gaf in het strafschopgebied, waardoor Kalou kon uithalen voor de 1-1.

Voor die gelijkmaker en ook vlak daarna kreeg Feyenoord de kansen om ook nog de beslissende treffer te maken. Waar Feyenoord het de afglopen weken misschien niet echt verdiende, was dat vanmiddag in de tweede helft zeker wel het geval. De bal ging er echter niet in en daarmee viel de Champions League droom in duigen. Feyenoord zal derde worden en zich moeten richten op de bekerfinale van aanstaande zondag.