Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'De spelers worden gewoon niet beter'

24 december 2018 09:12 - Algemeen Dagblad

In zijn column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan niet te spreken te zijn over hoe het er bij Feyenoord aan toe gaat. "De spelers worden daar gewoon niet beter. Aankopen die bij hun vorige club leuke spelers leken, sneeuwen in Rotterdam al snel onder. Jonge talenten zakken razendsnel weer weg", aldus Van Hanegem.

De Kromme gelooft ook niet dat in een nieuw stadion de club opeens wel weer in de nek kan hijgen van Ajax en PSV. "Ook in een nieuw stadion - laat duidelijk zijn dat ik daar geen voorstander van ben - moet je eerst goed spelen om ver te komen. Deze spelers kunnen echt kort achter PSV en Ajax zitten, maar de technische staf haalt er gewoon niet voldoende uit", zo geeft hij aan. "Los van geld en budgetten zie ik de ploeg zo vaak slecht starten, zo vaak achteruit spelen, zo traag de aanvallers inspelen. Dan verlies je dus van De Graafschap en Fortuna Sittard en verspeel je dure punten in Tilburg en Den Haag."

Volgens Van Hanegem worden de verkeerde prioriteiten gesteld bij Feyenoord. "Laat van dat voetballen nou eens prioriteit één van worden gemaakt. Ja, de beker zal wel weer als iets geweldigs worden gezien. Het zal allemaal wel", zegt hij daarover. "Feyenoord heeft succes in de beker omdat het altijd thuis loot. Op dat vlak hebben ze zoveel geluk. Als ze in de Kuip uit het raam vallen, rijdt er net een hooiwagen langs."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Weer veel wijze, rake woorden van Willem.
Vraag is wel, hoe nu verder.
Andere trainer, technisch directeur, spelers, allemaal vervangen zal niet gaan maar dat er wat moet veranderen is duidelijk.
6 maanden geleden
Willem heeft (weer eens) gelijk. Punt.
6 maanden geleden
Zo waar. Gio is totaal uitgewerkt. Peter Bosz te laat van Geeuw gvd. Geruchten dat hij zelf uberhaupt niet wilde komen maar dan wel bayer leverkussen nr9 DL??? Met wat aandacht en druk was hij gekomen. Nieuw stadion was ik altijd voor maar nu twijfel ik omdat pisv en ajax CL hebben gehaald en afstand nemen en de komende jaren waarschijnlijk voorronde halen (nr 1 en 2 NL) en soms overleven of al direct geplaatst zijn (seizoen 2020/21). Pisv gaat veel geld krijgen voor lozano, bergwijn etc. Ajax ca 200 miljoen en super uitgangspositie voor toekomstige transfers kutzooi. Alles is verpest door geld. Fifa en uefa laten het gebeuren op het pluche. Het is gewoon klaar we worden een middenmotor dan kun je beter in het oude stadion blijven.
 
6 maanden geleden
Jij bent altijd zo snel in paniek, Kuijtebijter. :-) Eén gerichte schop onder het hol van Van Geel en Van Bronckhorst en de wereld ziet er alweer een stuk zonniger uit. Geduld is zulk een schone zaak.
 
6 maanden geleden
Snel in paniek? We zijn toch alweer uitgeschakeld voor het kampioenschap voor de winterstop of niet? Dat is toch gewoon een feit? En Frenkie "Feyenoorder" de Jong gaat toch 75 miljoen opleveren of niet? En Te Ligt verantwoordelijk voor uitschakeling voor het wk bij bulgarije uit ook zo'n bedrag toch? En Ziyech en Onana etc toch ook hoge bedragen? Dan kom je toch op 200 miljoen? Dat is toch gewoon nagenoeg een feit? En salarisplafond ajakkes is toch 3 a 4x zo hoog? Jij verwacht dat we de komende jaren hoger dan plek 3 eindigen? Pisv en ajakkes gaan een doelsaldo van +100 halen... Jij vindt het spel van ons aantrekkelijk? Welterusten.
6 maanden geleden
Heeft Willem ook een verklaring dat onze huidige trainer, in drie jaar tijd vijf prijzen heeft weten te bemachtigen.
Was dat ook een hooiwagen Willem of toch een coach die goed met zijn selectie om kan gaan en niet als een zouten pilaar op de bank zit.(kunnen we Willem nog herinneren)
6 maanden geleden (gewijzigd)
Het functioneren van de staf staat los van de bouw van een nieuw stadion. Heeft roeptoetert WVH het hier over de prestaties van het eerste elftal of over de bouw van een nieuw stadion waar hij op tegen is? De spelersgroep zit inderdaad aan zijn top. Met een hoger budget kunnen we betere spelers halen. Daar is geen wiskunde voor nodig.
6 maanden geleden
Willem heeft helemaal gelijk. Goede spelers worden eerder slechter dan beter. En natuurlijk heeft Gio prijzen gepakt maar om als club verder te komen telt maar 1 prijs en dat is het behalen van de CL en de bijbehorende miljoenen. De rest, hoe leuk ook, blijven troostprijzen. De huidige technische staf brengt de club niet verder, dus ik denk dat het beter is om deze te vervangen, wel met alle respect en dank voor de afgelopen jaren. Dus gewoon door de voordeur naar buiten. Dat hoort nu eenmaal ook bij voetbal.

Laatste nieuws