Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord eindigt 2018 met puntverlies in Den Haag

23 december 2018 13:03

Feyenoord zal niet met een goed gevoel de winterstop in gaan. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam op bezoek in Den Haag niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Al snel stond Feyenoord op achterstand, maar via treffers van Steven Berghuis en Sam Larsson kwam de ploeg voor. Een kwartier voor tijd kreeg Bart Nieuwkoop echter zijn tweede gele kaart en ADO mocht een strafschop nemen. Deze werd onhoudbaar voor Justin Bijlow binnen geschoten.

Feyenoord begon uitermate zwak op het kunstgras in Den Haag. Na een paar minuten veroorzaakte Bart Nieuwkoop al een vrije trap en die werd door El Khayati direct binnen geschoten. De thuisploeg was daarna nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar was voor het doel niet zorgvuldig genoeg.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst groeide daardoor steeds beter in de wedstrijd. Via Steven Berghuis en Robin van Persie kreeg het al een goede mogelijkheid op de gelijkmaker en vlak voor rust zorgde Berghuis voor de 1-1. Sam Larsson speelde de bal naar voren richting Van Persie. De aanvoerder gaf vervolgens voor en Berghuis kon de gelijkmaker binnen schieten.

Na rust kwam Feyenoord direct uitstekend uit de startblokken en al snel leek het wachten op de voorsprong. Via Van Persie en Nieuwkoop kreeg het al goede kansen, maar zij vonden doelman Zwinkels op hun weg. Net toen ADO iets beter in de wedstrijd leek te komen, sloeg Feyenoord alsnog toe. Larsson kreeg de bal van Calvin Verdonk, speelde vervolgens twee verdedigers uit en schoot vanaf rand zestien de bal schitterend in de verre hoek.

Feyenoord leek de wedstrijd in de zak te hebben, maar een paar minuten na die goal was dat volledig weg. Nieuwkoop veroorzaakte opnieuw een vrije trap en kreeg daarvoor zijn tweede geel van scheidsrechter Blom. De rechtsback moest daardoor met rood vertrekken en het werd nog erger toen na tussenkomst van de VAR een strafschop gegeven werd voor die overtreding. El Khayati schoot die hard in de bovenhoek.

Met tien man zou Feyenoord vervolgens nog de beste kans op de voorsprong krijgen via Orkun Kökcü, maar de middenvelder kreeg de bal niet in het doel. Het zorgde er voor dat Feyenoord met een kater het jaar 2018 afsloot.




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis nieuwkoop larsson persie ado bronckhorst khayati veroorzaakte afsloot bijlow blom bovenhoek kater kokcu onhoudbaar rand var verdonk zak zwinkels

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Na het kampioensjaar is het alleen maar slechter geworden en je zou juist denken dat het dan beter gaat worden. En schop die Tapia enkele reis Peru en laat hem nooit weer komen a.u.b. wat een drama die gast, Waarom werd Jorgensen niet gebracht?
+1/-0

5 jaar geleden
Doorselecteren had al na het kampioensjaar gemoeten. Afscheid nemen van van Geel en Gio. Berghuis had afloop al lichte kritiek op de traagheid van opbouw. Daar kun je op trainen zei hij nog....................
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
En dan te bedenken dat Tapia vanmiddag nog de beste speler van Feyenoord was ook. Dieper kan je niet zinken als immer kwakkelende tobclub. Inderdaad moeten Van Geel en Gio vertrekken, hun tijd zit er meer dan op!
+1/-0

5 jaar geleden
Verdediging is zeer matig tot slecht, het moet toch mogelijk zijn betere verdedigers op te leiden dan Nieuwkoop en Verdonk.
Neem ook afscheid van van der Heiden, veel te traag voor dit niveau.
Tapia is een sierlijke speler maar te flegmatiek.

Voorin loopt meer kwaliteit, veel beter is voor Feyenoord niet betaalbaar in ieder geval.
Wat mij vooral opvalt als ik na Utrecht -Ajax de wedstrijd van Feyenoord bekijk is het ontbreken van handelingssnelheid en het belabberde positiespel.
Lijkt mij toch ook een punt voor de trainer.
+1/-0

5 jaar geleden
Het was weer puur slecht. Instelling liet weer te wensen over. Fouten van Nieuwkoop werden fataal. Eerste goal was houdbaar, want oh zo voorspelbaar in die hoek. Verder missen we ieder scorend vermogen, geen tempo, geen creativiteit en Tapia.... ja, dat kan dus echt niet meer.... Prettige feestdagen, kameraden. Het wordt nog een lange tweede seizoenshelft. Sterkte er mee. Hopelijk keert de beker nog iets op, al zitten die neuzen er ook nog bij...
+1/-0

5 jaar geleden
De selectie heeft een signaal afgegeven om te stoppen met deze selectie.
+1/-0

5 jaar geleden
Volgens mij had de VAR hier ook een aandeel in.
Beugelsdijk zei het nog tegen van Nieuwkoop toen hij hem vasthield.
"Rustagh!"
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.357 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw persie praag renovatie rvc sobat wieffer willykment woningbouw yoda