Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord in winterstop ook vriendschappelijk tegen Borussia Dortmund'

22 december 2018 08:53 - Twitter schwatsgelb.de

Volgens onder meer het Twitteraccount schwatsgelb.de zal Feyenoord op het trainingskamp in Marbella ook een vriendschappelijke wedstrijd gaan spelen tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd tegen de koploper van Duitsland zal gespeeld gaan worden op vrijdag 11 januari, een dag voor de oefenwedstrijd tegen Karlsruher SC.

Feyenoord heeft in het verleden al vaker gespeeld tegen Dortmund. In het seizoen 1999-2000 zat beide ploegen bij elkaar in de groepsfase van de Champions League. Beide wedstrijden eindigden in een 1-1 gelijkspel.

De belangrijkste wedstrijd vond echter op 8 mei 2002 plaats, de finale van de UEFA Cup in de eigen Kuip. Dankzij twee treffers van Pierre van Hooijdonk en een doelpunt van Jon Dahl Tomasson wist Feyenoord met 3-2 te winnen.

In het seizoen 2008/2009 speelden beide ploegen vriendschappelijk tegen elkaar tijdens het Feyenoord Jubileum Toernooi. Feyenoord verloor met 1-2. Georginio Wijnaldum maakt het enige doelpunt van Feyenoord.




Tags

dortmund dahl duitsland hooijdonk jon karlsruher kuip marbella schwatsgelb tomasson trainingskamp uefa wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg