Transparent
Inloggen
Sluiten

Sterk spelend Feyenoord naar kwartfinale na winst tegen Utrecht

20 december 2018 19:18

Feyenoord heeft de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker weten te bereiken. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was veel beter dan opponent FC Utrecht, maar faalde in de afronding. De 1-0 overwinning gaf geen goed beeld van de verhoudingen op het veld. Tonny Vilhena maakte halverwege de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Giovanni van Bronckhorst had vanaf de aftrap weer de beschikking over aanvoerder Robin van Persie. De aanvaller begon tegen Fortuna nog op de bank, maar begon tegen FC Utrecht in de basis als spits. De eerste grote kans van de wedstrijd was ook voor hem, maar zijn vrije trap belandde via de muur op de lat.

Niet veel later was Sam Larsson vanuit een vrije trap dicht bij een openingstreffer, maar doelman Jensen kon zijn schot met moeite uit het doel houden. Uit de daaropvolgende corner was Larsson opnieuw gevaarlijk, maar Jensen wist zijn kopbal met een schitterende redding te stoppen.

Uiteindelijk zou Feyenoord wel de voorsprong pakken. Sven van Beek speelde Van Persie in, die zich direct goed vrijdraaide en de bal aan Larsson gaf. De Zweed gaf direct een voorzet op de instormende Tonny Vilhena. Zijn kopbal kon door Jensen nog worden gekeerd, maar de rebound van Vilhena ging wel in het doel.

Feyenoord kreeg vervolgens voldoende mogelijkheden om de score verder te openen, maar beide ploegen gingen de rust in met een 1-0 stand.

Ook na rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Feyenoord was qua veldspel oppermachtig, maar niet zorgvuldig genoeg in de afronding. Luis Sinisterra was na bijna een uur spelen het dichtst bij een doelpunt, maar de Colombiaan schoot op de paal en Van Persie schoot de rebound vervolgens over.

Feyenoord bleef kans op kans missen, waardoor FC Utrecht geloof bleef houden in de gelijkmaker. In de slotfase zetten zij opeens aan en in blessuretijd wist Jens Toornsta op de doellijn die gelijkmaker te voorkomen, terwijl een kopbal van Venema rakelijks langs het doel ging.

Uiteindelijk zou er niet meer gescoord worden, waardoor Feyenoord volkomen verdiend een overwinning boekte tegen FC Utrecht. Net zoals in de competitie in september was 1-0 het resultaat.

Aanstaande zaterdag vindt de loting plaats voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Deze begint om 22.00 uur en wordt live uitgezonden op Fox Sports tijdens de Eretribune.




Discussieer mee op de forums


Tags

utrecht jensen larsson persie vilhena afronding bronckhorst knvb rebound spelend aftrap beek colombiaan dichtst doellijn eretribune fortuna fox instormende muur oppermachtig opponent rakelijks sinisterra spelbeeld toornsta venema vrijdraaide zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Wanneer kunnen we weer in de forums met elkaar discusseren??
+2/-0

5 jaar geleden
Werd onnodig spannend gehouden door Feyenoord, veel gemiste kansen maar bij vlagen goed voetbal gezien tegen een tegenvallend Utrecht.
+1/-1

aliendwurf (geschorst)
5 jaar geleden
Sterk spelend....ik heb zeker naar een andere wedstrijd zitten kijken.
+2/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda