Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Na de 0-1 begin je tegen jezelf te voetballen'

16 december 2018 18:49

In gesprek met Fox Sports kreeg Steven Berghuis de opmerking dat de ploeg de laatste thuiswedstrijden veel goodwill had gekweekt tot het verloor van Fortuna Sittard. "Niet alleen dat, maar voor onszelf hadden we ook een heel goed gevoel over gehouden aan de laatste weken. We zijn ook steeds beter gaan voetballen", aldus Berghuis. "Vandaag komen we ook niet veel in de problemen, maar zijn we niet creatief genoeg om er doorheen te spelen. In de eerste helft hebben we heel weinig kansen gecreëerd. Iedereen denkt dat je Fortuna-thuis heel makkelijk wint, maar daarvoor moet je goed spel op de mat leggen. Wij waren niet goed genoeg daarin."

Berghuis ging verder: "We hadden ook veel moeite met hun twee spitsen. Elke keer als zij de bal wegwerkten, konden ze voorin de bal makkelijk vast houden. Na de 0-1 komen we in de problemen en speel je in een achterstand."

De vleugelaanvaller hield wel altijd het geloof in een goed resultaat. "Natuurlijk. Je kan zo twee goals maken als die ene valt", zo gaf hij aan. "Maar na de 0-1 begin je tegen jezelf te voetballen en word je gehaast. Dan moet die 1-1 gewoon vallen, maar die viel niet."




Tags

berghuis fortuna creatief fox gehaast gekweekt goodwill wegwerkten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw persie praag renovatie rvc sobat wieffer willykment woningbouw yoda