Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Bronckhorst: 'Wat Orkun Kökcü nu doet, zorgt voor een signaal aan andere jeugdspelers'

15 december 2018 08:34 - De Telegraaf

Op de persconferentie van vrijdagmiddag gaf Giovanni van Bronckhorst aan dat hij het aandurft om Orkun Kökcü een basisplaats te geven tegen Fortuna Sittard. "Hij heeft het tegen Emmen heel goed gedaan. En het belangrijkste is hoe wíj willen spelen. Dat ging afgelopen zondag met Orkun prima", aldus Van Bronckhorst, opgetekend door De Telegraaf. "Voor Orkun is het mooi om met die oudere gasten te trainen en te spelen. Daar wordt elke jeugdspeler beter van. Ik heb mijn eerste stappen gemaakt aan de hand van mannen als Fraser, De Wolf, Scholten en Bosz."

De trainer van Feyenoord is onder de indruk van het talent van de 17-jarige middenvelder. "Als je op deze leeftijd al zo kan voetballen als Orkun, zegt dat iets over je talent", zo gaf hij aan. "Dat hebben wij ook ingezien. We willen spelers uit de eigen opleiding in ons eerste elftal zien en wat Orkun nu doet, zorgt voor een duidelijk signaal aan veel andere jeugdspelers."

Van Bronckhorst is niet bang dat Kökcü naast zijn schoenen gaat lopen. "Hij is een vrij rustige jongen. Hij doet zijn werk en je hoort hem niet", zei hij daarover. "Hij wil de hele dag maar voetballen. Af en toe moet ik hem afremmen. Maar dat heb ik liever dan iemand te moeten pushen. En het is ook lekker om te zien dat er drive in een speler zit."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Dus zo snel mogelijk dit grote talent voor langere tijd vastleggen en meer speeltijd gunnen lijkt mij zo.
7 maanden geleden
Bied deze jongen maar een goed contract aan anders loopt hij straks zo in het buitenland.Als hij zo speelt als vorige week moet hij elke week spelen.
7 maanden geleden
Graag voor 5 jaar vastleggen zodat we net als de heer F de Jong 75 miljoen kunnen beuren, maar ja, onze van geel zal dat wel weer niet lukken. Loopt zo de deur uit, let maar op.
7 maanden geleden (gewijzigd)
Blijft bizar dat Ayoub geen enkele kans krijgt en hij na 1 goede invalbeurt een basisplaats. Begrijp me niet verkeerd fantastisch talent maar Ayoub is de schakel die we misten op het middenveld de afgelopen maanden. Van Hanegem hij Fox Kees aan tafel net. Veldspel onder Gio wordt niet beter, niet alleen naar prijzen kijken en alles heeft mee gezeten dus andere trainer maar hij weet alleen niet wie het moet worden. Ik wel, Peter Bosz.
7 maanden geleden
Het was zeker voor Gio opmerkelijk dat hij voor Kokcu koos. Nu maar hopen dat het niet net als zo vaak beperkt blijft tot af en toe een paar minuten en dan maanden niets. Gio heeft al veel talenten die plaats niet gegund en de enige jeugdspeler die onder hem echt is doorgebroken, als je dat al kunt zeggen, is Bijlow, maar die was er toch wel gekomen.
7 maanden geleden (gewijzigd)
@Kuip, geld en zijn zaakwaarnemer maken de beslissing, want Feyenoord zal hem echt wel willen houden, dat heeft van Geel niet in handen...

Laatste nieuws