Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord onderzoekt mogelijkheid tot instromen in voetbalpiramide'

11 december 2018 17:37 - RTV Rijnmond

De kans is aanwezig dat Feyenoord komend seizoen kan instromen in de voetbalpiramide. Hiervoor is de club afhankelijk van enkele zaken. Los van de eigen prestaties in de kampioenspoule in de beloftencompetitie is Feyenoord ook afhankelijk van de prestaties van Jong FC Volendam, Jong FC Den Bosch en Jong FC Groningen, die momenteel al deel uit maken van de voetbalpiramide.

Indien Jong FC Den Bosch geen kampioen wordt in de hoofdklasse zal in ieder geval één team uit de beloftencompetitie promoveren naar de derde divisie. Op dit moment staat Den Bosch op een vierde plek, dertien punten achter koploper RKAV Volendam. Als Jong FC Groningen en Jong FC Volendam degraderen uit de derde divisie komen er nog meer plekken vrij voor de beloftenteams. Indien beide clubs zich weten te handhaven én Den Bosch kampioen wordt, zal er geen ruimte zijn voor een nieuwe belofteploeg.

In een reactie aan RTV Rijnmond laat woordvoerder Raymond Salomon weten dat de club hier serieus naar zal kijken indien de mogelijkheid zich voordoet. "Welke opzet je ook kiest, het gaat erom dat deze dienend is aan het eerste elftal van Feyenoord", aldus Salomon. "Daar moeten spelers, zowel de jeugd als spelers die van een blessure terugkeren, zo goed mogelijk klaar worden gestoomd."

Al twee keer eerder had Feyenoord de kans om in te stromen, maar zag het daar vanaf. Of Feyenoord nu wel wil instromen is nog niet zeker. "Zonder te zeggen wat wij vinden wat de beste manier is, stellen wij vast dat het nu ook goed gaat. Getuige de recente voorbeelden met Nicolai Jørgensen en Jeremiah St. Juste, die in het tweede wedstrijdritme op konden doen", geeft Salomon aan. "Ook de jongere jongens als Wouter Burger en Orkun Kökcü maken veel vlieguren. Dat had met alleen een elftal in de Keuken Kampioen Divisie niet gekund. In de ideale wereld heb je als club zowel een elftal in de eerste divisie en in de beloftencompetitie. Maar daarvoor heb je én toestemming nodig, én het budget."

Meer op RTV Rijnmond


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Nou Feyenoord benut deze, derde, mogelijkheid.
Gewoon inschrijven,voor een club als Feyenoord moet het tocht mogelijk zijn een representatief elftal te formeren die mee kan doen voor de prijzen in welke divisie dan ook.
7 maanden geleden
Wekelijks op kunstgras spelen. Een uitgeholde eerste divisie. Wie wordt daar beter van?
7 maanden geleden
Altijd doen. Je kunt toch altijd jeugdspelers van O19 en desnoods O17 of O16 gebruiken? Prachtig voor die jongens en goed voor de ervaring. Het is sowieso beter dan nu.

Laatste nieuws