Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Deze wedstrijd hebben we dik en dikverdiend gewonnen'

6 december 2018 22:18

Giovanni van Bronckhorst was in gesprek met Fox Sports blij hoe zijn ploeg tegen VVV Venlo gespeeld had. "De intentie hoe wij speelden was vandaag goed. De manier van spelen, de manier van tempo maken. Dat was in de eerste helft goed zichtbaar", aldus Van Bronckhorst. "VVV speelde zeer compact en zakte in, maar wij hadden het baltempo heel hoog. Het had misschien zelfs iets hoger gekund. We hadden iets sneller van kant kunnen wisselen. Als we dat voor elkaar krijgen, komen de ruimtes. Maar deze wedstrijd hebben we dik en dikverdiend gewonnen."

Door het compacte spel van VVV duurde het wel lang voordat de eerste grote kans voor Feyenoord kwam. "Pas rond de 20e/25e minuut hebben we een kwartier lang het spel geweest wat we moeten spelen. Met heel snel spel en heel veel kansen. We scoren daar ook in die momenten", zo gaf hij aan. "In de tweede helft hebben we dat de hele helft gehad. Het belangrijkste was hoe je achterin stond in balbezit. Je weet dat ze daar op wachtten. Één moment in de eerste helft stonden we niet goed en daardoor werden ze gevaarlijk.

Van Bronckhorst ging verder: "In de tweede helft hebben we dat een aantal keer wel goed gedaan. We hebben veel kansen gecreëerd, maar ook een tegengoal. Al met al ben ik tevreden met de intentie van vandaag en dat moet de basis zijn."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws