Feyenoord in uitstekende wedstrijd veel te sterk voor VVV Venlo

6 december 2018 21:50

Feyenoord heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen VVV Venlo met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was met 4-1 veel te sterk voor de Limburgers. Voor rust kwamen Tonny Vilhena en Robin van Persie tot scoren, terwijl na rust Sam Larsson zijn uitstekende vorm onderstreepte met twee doelpunten.

Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat het eenrichtingsverkeer zou gaan worden richting het doel van Lars Unnerstall. VVV Venlo trok zich massaal terug en Feyenoord was voor de Limburgers simpelweg veel te sterk. Het duurde wel even tot de ploeg tot grote kansen kwam, maar toen was het ook direct raak. Tonny Vilhena profiteerde van een fout van verdediger Van Bruggen bij een lange bal van Jordy Clasie en schoot vervolgens uit een zeer moeilijke hoek knap de openingstreffer binnen.

Feyenoord ging direct op jacht naar meer treffers en een paar minuten later was het opnieuw raak. Een hoekschop van Steven Berghuis leek weggewerkt te worden door de defensie van VVV, maar kwam voor de voeten van Robin van Persie. De aanvoerder van Feyenoord haalde direct uit en zorgde daarmee voor de 2-0.

Na de goal van Van Persie ging de storm van Feyenoord even liggen en werd er in de eerste helft niet meer gescoord. Toen de tweede helft begon ging de ploeg echter direct weer ten aanval en al snel volgde de derde treffer van de avond. Steven Berghuis gaf de bal mee aan Sam Larsson. De vleugelaanvaller dribbelde het strafschopgebied binnen, kapte zijn tegenstander uit en kon vervolgens in de korte hoek binnen schieten.

Heel lang bleef de marge niet op drie doelpunten staan, omdat een paar minuten later VVV op 3-1 kwam na een knappe goal van Susic. Maar Feyenoord bleef de ploeg die jaagde op meer doelpunten. Het krachtsverschil was simpelweg te groot voor VVV om helemaal terug in de wedstrijd te kunnen komen.

Uiteindelijk zou een kwartier voor tijd de vierde treffer van Feyenoord volgen en dat was meteen de mooiste Rotterdamse goal van de avond. Uit een schitterende aanval waar veel spelers van Feyenoord bij betrokken waren, kwam de bal voor de voeten van Larsson. Met rechts haalde de Zweed uit en zorgde daarmee voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Na de 4-1 bleef Feyenoord jagen op het vijfde doelpunt. Het kreeg daarvoor nog enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst wist wel de uitstekende wedstrijd tegen PSV van afgelopen zondag een passend vervolg te geven.