Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Peeper: 'Tonny Vilhena leek wel een pitbull'

3 december 2018 08:28

De Telegraaf-rapporteur Marcel Peeper was na de overwinning tegen PSV vol lof over Tonny Vilhena. "Die jongen leek wel een pitbull. Hij was overal te vinden en toonde zich ijzersterk in de duels. Met zijn loopvermogen en goede passes had hij een belangrijk aandeel in de overwinning van Feyenoord. Hij zette de achterhoede van PSV continu onder druk", aldus Peeper. "Bij het Nederlands elftal vond ik Vilhena ook al een goede indruk maken. Dat geeft zo’n jongen toch vertrouwen. Hij heeft die lijn doorgetrokken bij Feyenoord en is een waardevolle speler voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst."

Of Vilhena een hoger niveau aan kan vindt Peeper moeilijk in te schatten. "Zoals hij tegen PSV speelde, denk ik dat hij ook bijvoorbeeld de subtop in Engeland aan zou kunnen", zo geeft hij aan. "Maar dan moet hij wel elke week dit niveau halen. Dat is voor hem nu de grootste uitdaging en dat is niet makkelijk."

Ook de andere middenvelders konden terug kijken op een uitstekende wedstrijd. "Toornstra heeft gewerkt voor vier paarden en ook Clasie zat overal bovenop", zegt hij daarover. "In dat opzicht liet PSV het echt afweten. Best opmerkelijk. Van het spel in de eerste dertien wedstrijden zag je niet veel terug. Toen voetbalde PSV ook niet altijd werelds, maar was het wel meer solide en werd er gewonnen."

De gretigheid waarmee Feyenoord speelde, zag Peeper dit seizoen nog niet eerder. "Dat is eigenlijk best vreemd. Waarschijnlijk heeft het toch met een stukje motivatie te maken. Tegen PSV en Ajax kunnen heel veel clubs ineens meer dan honderd procent geven. Daarnaast was het voor Feyenoord natuurlijk ook aanhaken of definitief afhaken", aldus de rapporteur. "Maar ik denk dat ze zich in Rotterdam nog wel eens achter de oren zullen krabben. Wanneer Feyenoord wekelijks met deze instelling zou spelen, was het gat naar Ajax en PSV lang niet zo groot geweest."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws