Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Van Bronckhorst wil zelf graag door bij Feyenoord'

3 december 2018 08:03 - De Telegraaf

In zijn column in De Telegraaf geeft Valentijn Driessen aan dat Feyenoord voor een 'duivels dillema' staat als het gaat over de toekomst van Giovanni van Bronckhorst. De trainer heeft een aflopend contract in Rotterdam en wil zelf graag door als trainer. De prestaties van Feyenoord zijn echter wisselvallig, terwijl het spel nauwelijks ontwikkelt.

Omdat Feyenoord voor aankopen vist in een kwalitatief magere vijver wordt aan Van Bronckhorst gevraagd om spelers individueel beter te maken en op die manier transferwaarde te creëren. Dat gebeurt echter nauwelijks. Veel transferwaarde verdampt juist op de bank.

Volgens Driessen is bovendien technisch directeur Martin van Geel zelf medeverantwoordelijk voor alle aankopen en heeft hij de verkeerde beleidskeuze gemaakt om het tweede elftal niet in te schrijven voor de voetbalpiramide. De vraag is of Van Geel wel enig recht van spreken heeft.

Één aspect moet volgens Driessen zwaar wegen of zelfs doorslaggevend zijn. Het zou onvergeeflijk zijn als Van Bronckhorst op een dag De Kuip wordt uitgejaagd omdat zijn positie als hoofdtrainer niet langer houdbaar is. Zo'n moment moet iedereen voor zijn, zodat indien Van Bronckhorst ooit vertrekt bij de club de deur voor hem altijd wagenwijd open zal blijven staan.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden (gewijzigd)
Tijd voor vernieuwing absoluut. Spel is dramatisch op een opleving zoals gisteren na. Onderschatting trencin was absurd amateuristisch (dag later aankomen dan normaal, niet in stadion op kunstgras trainen, aanvallend spelen bij 30 graden). Met ook totaal onnodige nederlaag de graafschap tot gevolg anders hadden we er nu prima voor gestaan en gewoon nog mee gedaan. Peter Bosz zou super zijn, de ellende als TD is verjaard na 10 jaar en hij kreeg daar goedkeuring van de leiding voor die de financiele lange termijn in de gaten hield. En verkoop vilhena nou zsm met 1.5 jaar contract en haal el khayatti. En leg Sol sowieso vast indien niet al gebeurd. Vente verhuren, Robin stopt, Jorgensen vaak geblesseerd maar toch ook langer vastleggen met salarisverhoging. Net als Berghuis en Clasie en Bijlow lang verlengen dat is een top basisstel.
6 maanden geleden
Dit duivelse dilemma zoals genoemd door de Telegraaf wordt vooral door de spelers zelf gecreëerd. Gisteren 1 helft top inzet met aanvaardbaar voetbal gezien, meer kwaliteit dan dit zit momenteel nu eenmaal niet in deze selectie. Het resultaat en deels aanvaardbaar niveau werd dus wel gehaald onder de, zonder meer, bezielende leiding van Gio.
Het kan dus wel!!
Het gereedschap, de selectie, die hem gegeven is kan niet veel beter dan dit.
Van Geel is verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie, wellicht is het verstandiger met hem te breken en met Gio door te gaan.
Vervolgens de scouting optimaliseren, waarom Memphis, Dumfries en zelfs Frenky de Jong niet bij Feyenoord ontdekt zijn blijft een raadsel, en Gio stimuleren om de jeugd in te passen.
Alternatief voor Gio zou Bosz kunnen zijn echter heeft die wel een negatief verleden binnen Feyenoord.
6 maanden geleden
Topkerel wat mij betreft ja. Maar waarom stel je Ayoub niet op. Waarom renoveer je het elftal niet?
6 maanden geleden
Het is gewoon goed om afscheid te nemen van Gio. Spelers worden niet beter en daarmee verdampt hun transferwaarde. Dat kun je je als Feyenoord simpelweg niet veroorloven. Je hebt geen keuze; Gio moet weg. Zou voor Bosz, Louis van Gaal (laatste kunstje), Rijkaard, Rutten als opvolger zijn.
6 maanden geleden
Geef van Bronkhorst een 3jarig contract , dat verdiend deze prijzen pakker.
Ik zie de toekomst rooskleurig in met zo n trainer.
Voor van Geel moet er een oplossing komen , er naast nog een ervaren persoon.
Wil hij dit niet dan een andere TD maar wel een met ervaring.
 
6 maanden geleden
Jeugd en aankopen alsmede Gio als coach matchen niet dus tijd voor vernieuwing!
6 maanden geleden
Liever niet. Ik wil graag een trainer die de jeugd wat meer een kans geeft en waarbij spelers en spel zich ontwikkelt.

Laatste nieuws