Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Zo'n eerste helft wil je altijd afleveren en dat moet de norm zijn'

2 december 2018 17:19

In gesprek met Fox Sports gaf Steven Berghuis aan dat hij hem kneep in de slotfase. "Natuurlijk. Het is zonde dat we die eerste helft niet door hebben kunnen trekken. Natuurlijk gaan zij met vier aanvallers spelen en dat is gevaarlijk, maar we hadden niet meer de rust die we de eerste helft wel hadden en ook niet de druk vooruit", aldus Berghuis. "Op een gegeven moment mis je ook de diepgang om er uit te komen, maar ik denk wel een fantastische eerste helft."

Feyenoord had het duel zelfs al snel kunnen beslissen. "Misschien wel, maar gewoon het spel. Van achteruit doordekken, linies klein houden en aan de bal inspelen en doorbewegen met lef. Het zag er echt goed uit. Het voelde ook goed", zo gaf hij aan. "Ik heb al vaker gezegd dat er veel meer in zit dan dat we vaak laten zien. Ik weet niet waar het aan ligt, echt heel moeilijk. Het lijkt wel als je zo'n wedstrijd speelt dat je dan weet dat je niet mag verslappen, omdat je weet dat het dan wordt afgestraft. Zo'n eerste helft wil je altijd afleveren en dat moet de norm zijn."

Beide treffers van Feyenoord waren schitterend. "Geweldige goals, allebei kwaliteit. Ook blij voor Sam. Hij heeft laten zien wat hij kan", zei hij daarover. "Hij is echt een goede voetballer. Als ik hem zelf spreek, is hij ook nog niet blij. Maar hij is echt goed. Leuk voor hem."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws