Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Tegen PSV zijn we zondag op voorhand niet kansloos, dat ben je nooit'

1 december 2018 08:12

Steven Berghuis kreeg in gesprek met het Algemeen Dagblad de vraag of PSV door het huidige Feyenoord wel te kloppen is. "Er is altijd een kans, dus zondag ook", aldus Berghuis. "Er zit zoveel meer in ons elftal dan dat wij vaak laten zien. Het zit 'm vooral in de rust aan de bal. Aan de durf om iets te doen als je aan de bal bent. Ja, dat heeft met vertrouwen te maken. Vaak zie je ook dat we bij een voorsprong meer durven, meer lef tonen. Dat was bij Heracles-uit bijvoorbeeld zo."

PSV speelde midweeks nog in de Champions League tegen Barcelona. "Ik ben heel eerlijk, ik had zo graag ook midweeks in Europa gespeeld. Dat is zeker een gemis en daar moeten we nu ook de motivatie uithalen", zo gaf hij aan. "Tegen PSV zijn we zondag op voorhand niet kansloos, dat ben je nooit. Maar het is wel een mooi meetmoment. We weten heel goed dat mindere momenten straks nog sneller worden afgestraft tegen een tegenstander van een dergelijk kaliber."

Berghuis ging verder: "Nee, ik wil het vooraf helemaal niet hebben over de consequenties van een nederlaag of een overwinning op de ranglijst. Om te winnen van PSV zullen we een betere volledige wedstrijd moeten afleveren. Zo'n openingsfase als zondag tegen Groningen langer doortrekken. We moeten er alles aan doen om te winnen. Pas dan kun je weer echt omhoog kijken."
Tags

berghuis voorhand afleveren barcelona durf gemis groningen heracles kaliber meetmoment motivatie openingsfase uithalen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.748 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination primary priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment