Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Het tweede elftal in de voetbalpiramide is mijn droomscenario'

27 november 2018 07:46 - Algemeen Dagblad

Één van de redenen van het chagrijn van veel jeugdspelers bij Feyenoord is de positie van het tweede elftal van de club. In tegenstelling tot onder meer PSV en Ajax neemt Feyenoord niet deel aan de voetbalpiramide, waardoor talenten zich niet verder kunnen ontwikkelen als ze nog niet klaar zijn voor de Eredivisie.

De nieuwe aanpak met een tweede elftal met eigen selectie, trainers en eigen trainingen werpt bovendien ook nog geen vruchten af. "We wisten dat ons tweede elftal een moeilijk jaar tegemoet zou gaan. Een overbruggingsjaar. Er zijn spelers die nu tussen het eerste elftal en de jeugdafdeling hangen. Die doen nog mee met de jeugd en het tweede elftal", aldus Giovanni van Bronckhorst in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is een opstartjaar, maar in de toekomst moet het steeds beter gaan renderen. Met een elftal in een zo hoog mogelijke competitie met veel weerstand."

Alsnog deelnemen in de voetbalpiramide is voor Van Bronckhorst nog geen 'gesloten boek'. "Dat is mijn droomscenario en ik hoop dat het in de toekomst gebeurt", zo geeft hij aan. "Er waren twee momenten om in te stappen, maar dat deden we niet. Die mogelijkheid is er nu ook niet. Of er in de toekomst nog mogelijkheden voor instromen komen, is nog niet bekend."
Tags

bronckhorst voetbalpiramide droomscenario boek chagrijn eredivisie jeugdafdeling opstartjaar overbruggingsjaar renderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Kan van Geeuw svp toegeven dat hij het totaal verkeerd heeft gezien met zijn oerdomme beslissing?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Tja, alsof we daar wat aan zouden hebben...
+1/-0

 
5 jaar geleden
MvG drinkt liever een Heineken, doet een plas en alles blijft zoals het was. Als hij niet van zijn fouten wil leren moet hij sowieso weg zo bedoel ik het.
+1/-0

5 jaar geleden
Niet zeuren Van Bronckhorst , we weten allemaal dat die slimbo van een Van Geel dat een paar jaar geleden geregeld heeft.
+1/-0

5 jaar geleden
Nu achteraf inderdaad een heel domme beslissing om niet mee te doen aan de voetbalpiramide.
Redenen als, "Onvoldoende financiën toentertijd" breken je nu op , bovendien zou een club als Feyenoord altijd de financiële middelen hiervoor vrij hebben moeten en kunnen maken.
+1/-0

5 jaar geleden
GVB moet zijn hand in eigen boezem steken. HET WAS WEER KLOTE TEGEN GREUNING.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.184 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend carranza dumfries dutch enz figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec kloese koeman kraaij kuip middenveldert mil mls nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave