Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'De opleiding is een enorm belangrijk onderdeel voor de club'

27 november 2018 07:39 - Algemeen Dagblad

Binnen Feyenoord is er momenteel veel onrust over de problemen binnen de jeugdopleiding van de club, zo geeft het Algemeen Dagblad aan in een uitgebreid artikel. Bij zijn aanstelling als algemeen directeur noemde Jan de Jong de jeugdopleiding nog als 'het kroonjuweel van Feyenoord' en tussen 2010 en 2014 won de club ook de Rinus Michels Award als de beste jeugdopleiding van Nederland.

Er gaat echter ook het nodige mis in de jeugdopleiding. Jeugdspelers als Vincent Janssen en Marten de Roon vertrokken bij de club, maar groeiden uit tot international, jeugdspelers verkasten naar Ajax of de club zag de potentie niet van een speler als Denzel Dumfries die onder de rook van de Kuip opgroeide.

Afgelopen week leek de bom te barsten toen eerst hoofd opleidingen Richard Grootscholten per direct vertrok en daarna ook berichten naar buiten kwamen over een incident met aanvaller Crysencio Summerville, waarbij een ruzie met Mats Knoester na afloop van de training escaleerde na een handgemeen van een familielid van de aanvaller. Afgelopen maandag zou de club besluiten wat voor straf Summerville zou krijgen, maar de clubleiding liet weten hiervoor langer nodig te hebben.

Het contract van Grootscholten werd in april van dit jaar nog verlengd met twee jaar, ondanks dat er veel kritiek was van jeugdtrainers de club. Hij zou te weinig op het veld hebben gestaan en sprak te weinig inhoudelijk over voetbal. Volgens Grootscholten wilden veel jeugdtrainers niet vooruit, haalden ze hun neus op voor innovatieve trainingsmethoden en waren ze nauwelijks bij te sturen. Toen technisch directeur Martin van Geel het contract verlengde, klopte een deel van de jeugdtrainers aan bij lid van de raad van commissarissen Sjaak Troost en werd een brandmail verstuurd naar de directie waarin het vertrouwen in Grootscholten werd opgezegd.

Giovanni van Bronckhorst hoopt dat er zo snel mogelijk een vervanger wordt aangesteld. Zowel Stanley Brard als Ricardo Moniz zou graag terug willen keren naar de club. "Het is nooit goed voor een club als er tussentijds een werknemer verdwijnt. Het is voor Feyenoord nu zaak om zo snel mogelijk een vervanger te vinden. De opleiding is een enorm belangrijk onderdeel voor de club", aldus Van Bronckhorst. "In mijn selectie heb ik veertien door Feyenoord zelfopgeleide spelers. Negen van die spelers zijn jonger dan 21 jaar. Tegen Heracles eindigden we de wedstrijd met acht spelers op het veld die Feyenoord zelf heeft opgeleid. Dat laat zien hoe belangrijk we de opleiding vinden."




Tags

bronckhorst grootscholten jeugdtrainers summerville award barsten bom brandmail brard crysencio dumfries escaleerde familielid groeiden handgemeen heracles janssen jong jonger knoester kroonjuweel kuip mats michels moniz nederland opgroeide rinus rook roon trainingsmethoden troost verkasten werknemer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Veel onrust opeens nu is overdreven. Niet in pyramide jong is al heel lang bekend. Summerville incident wat totaal niks met beleid te maken heeft. Spelers naar ajax? Misschien een paar, noah lang liep altijd al met een ajax tas dus was geen verrassing. De Roon was toen echt niet byzonder. Vincent Janssen bizar (oa omdat hij volledig 2-benig was en topmentaliteit door moeder oa) maar kan een keer gebeuren en een andere speler ik dacht Dammers scoorde meer dat jaar. Blijft over Grootscholten waarbij ik wel aan trainer Verbeek denk waarbij de spelers niet harder/anders willen werken, kan gebrek aan topsportmentaliteit zijn. Of er is echt geen klik.
+1/-0

5 jaar geleden
Iets heel anders , wat is er aan de hand met F.community , zijn nu helemaal niet meer te bereiken.
+1/-0

5 jaar geleden
Gio kan mooi lullen, maar feit is dat alleen Bijlow als jeugdspeler echt de kans heeft gekregen onder hem en dat andere spelers uit de eigen opleiding of al onder anderen zijn doorgebroken, of alleen noodgedwongen worden opgesteld. De jeugd echt een kans geven is er bij hem niet bij. Al jaren niet.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.150 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg