Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord dankzij schitterende treffer Toornstra te sterk voor FC Groningen

25 november 2018 16:22

Feyenoord heeft in de eigen Kuip weten te winnen van FC Groningen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was uiteindelijk met 1-0 te sterk. Jens Toornstra maakte al vroeg in de wedstrijd op schitterende wijze het enige doelpunt van de wedstrijd.

Feyenoord begon direct uitstekend aan de wedstrijd tegen FC Groningen. Al snel lag de bal dan ook in het net toen een verre pass van Jordy Clasie door Jens Toornstra schitterend in het doel werd geschoten, nadat hij de bal al knap met zijn borst aan nam.

Het publiek in De Kuip leek zich op te maken voor een schitterende wedstrijd, omdat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst in de eerste twintig minuten de Groningers volledig van de mat speelde. Dat goede spel was echter opeens voorbij. FC Groningen kwam steeds beter in de wedstrijd en nam langzaam de overhand. Met een schot op de paal zorgde Ritsu Doan voor een waarschuwingsschot, maar Feyenoord leek er niet door wakker geschud. Groningen kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het doel, maar keer op keer wist Justin Bijlow reddend op te treden, waardoor met 1-0 de rust werd gehaald.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. FC Groningen werd meerdere keren gevaarlijk, terwijl Feyenoord de mogelijkheden die het kreeg heel slecht uitspeelde. De uitploeg ging steeds meer risico nemen om de gelijkmaker te kunnen forceren, maar Feyenoord wist totaal niet te profiteren van de ruimtes die het kreeg.

Tonny Vilhena was nog het dichtst in de buurt van een treffer, maar het afstandsschot van de international ging snoeihard tegen de lat. In de absolute slotfase raakte Steven Berghuis bovendien ook nog de paal. Het zorgde er voor dat de ploeg en het publiek twee gedachtes overhield aan de wedstrijd. Opnieuw werd een wedstrijd gewonnen, terwijl de ploegen onder Feyenoord op de ranglijst punten verspeelden. Het spel viel echter wederom zeer tegen met in gedachten dat koploper PSV volgende week op bezoek komt in Rotterdam.




Discussieer mee op de forums


Tags

groningen toornstra bronckhorst kuip berghuis bijlow borst clasie dichtst doan geschud groningers reddend snoeihard spelbeeld uitploeg uitspeelde verspeelden vilhena waarschuwingsschot wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg