Transparent
Inloggen
Sluiten

Calvin Verdonk: 'Vanaf het moment dat ik bij Feyenoord kwam, heb ik hiervan gedroomd'

12 november 2018 08:06 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf gaf Calvin Verdonk aan dat dit seizoen zijn droom uitkomt bij Feyenoord. "Ik heb best veel gespeeld. Hier had ik zeker geen rekening meer mee gehouden. Ik had me voor dit seizoen gefocust op Jong Feyenoord, maar werd gebeld dat ik mocht aansluiten bij het eerste vanwege de blessure van Haps", aldus de linksback.

Verdonk ging verder: "Onder Fred Rutten heb ik mijn debuut gemaakt in het eerste. Dat is alweer bijna vier jaar geleden. Na mijn verhuurperiodes bij PEC Zwolle en NEC had ik er eigenlijk niet meer op gerekend dat ik nog ooit een kans in het eerste zou krijgen. Het is echt mooi om dit nu mee te maken. Vanaf het moment dat ik op mijn achtste bij Feyenoord kwam, heb ik hiervan gedroomd."

De verdediger had een belangrijke rol bij de 0-2 van Feyenoord tegen Heracles Almelo. "Op de training doen we dit best vaak. Als Steven naar binnen komt met zijn linkerbeen moet er iemand gaan lopen. Ik zag het gaatje en wist dat de bal zou komen", zo gaf hij aan. "Op het laatst zag ik dat Jens er beter voor stond dan ik en ik legde de bal voor hem neer, zodat hij hem voor een leeg doel kon inschieten."

Dit seizoen wist Verdonk steeds met Tyrell Malacia van plek linksachterin op het veld. "Als tegenstanders met twee spitsen druk gaan zetten, dan speel ik meestal met het oog op de opbouw. De andere wedstrijden speelt Tyrell. De trainer kijkt per wedstrijd wie hij het best kan gebruiken op deze positie", zei hij daarover.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws