Transparent
Inloggen
Sluiten

Sven van Beek: 'Dit is een fantastische club en de club waarbij ik ben opgegroeid'

12 november 2018 07:59 - De Telegraaf

Sven van Beek kon terugkijken op een persoonlijk heel mooie week. Hij tekende een nieuw contract tot 2021 en kreeg onverwacht een basisplaats tegen Heracles Almelo. "Ik vind dat ik een uitstekende wedstrijd heb gespeeld. Ik was bedrijvig, ik was aanwezig. Dat moet als je jezelf wil laten zien", aldus de verdediger in gesprek met De Telegraaf. "In de eerste helft kon de wedstrijd alle kanten opgaan. Gelukkig hebben we het in de tweede helft onze kant op laten vallen. Je ziet dat de goal weer uit een standaardsituatie valt, alweer de tiende dit seizoen."

Voor de verdediger is het lastig dit seizoen nadat hij in de voorbereiding de concurrentiestrijd verloor. "Afgelopen seizoen heb ik zo goed als alles gespeeld. Aan het begin van dit seizoen is de keuze niet op mij gevallen. Ik heb ermee moeten leren leven dat Eric eerste keus was", zo gaf hij aan. Van Beek besloot echter wel bij te tekenen. "Natuurlijk denk je in mijn positie na over je toekomst. Maar ik ga uit van eigen kracht en het vertrouwen dat ik in mezelf heb."

Van Beek ziet zichzelf dan ook niet alleen maar als een back-up. "Ik heb vaak genoeg laten zien dat ik goed kan meedraaien met het niveau van Feyenoord. Dit is een fantastische club en de club waarbij ik ben opgegroeid", zei hij daarover. "Ik heb uiteindelijk niet lang na hoeven na te denken of ik wilde bijtekenen. Mijn toekomst ligt nog steeds bij Feyenoord."

Trainer Giovanni van Bronckhorst is blij dat Van Beek een nieuw contract tekende bij Feyenoord. "Sven is iemand uit de eigen jeugdopleiding. Hij heeft het goed naar zijn zin bij Feyenoord en een moeilijke periode gehad met blessures. Nu is hij dik een jaar weer fit", aldus Van Bronckhorst. "Vorig seizoen heeft hij heel veel kunnen spelen, ook door afwezigheid van het centrale duo. Nu is hij de back-up. Het is goed dat we hem kunnen behouden."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws