Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Feyenoord steviger op de derde plaats

11 november 2018 22:48

Beste Feyenoord-vrienden,

Wie vooraf de statistieken had bekeken van de door ons dierbare Feyenoord in Almelo gespeelde wedstrijden tegen de Griekse halfgod zou redelijke grond tot optimisme kunnen hebben. Niet dat het daar nu altijd zo crescendo verliep, want op 14 februari 2015 ging het nog finaal mis in het verre Twente (2-0). De meest spectaculaire zege blijft in mijn herinnering toch die eclatante zege op 8 november 1964. Heracles maakte opgang met goalgetter Hennie van Nee in de spits. Vier weken voordat Feyenoord in de stad van Herman Finkers zou uithalen tegen de kersverse runner-up won Heracles in De Meer (de toenmalige thuisbasis van Ajax) met maar liefst 1-4 van Ajax.

Heracles was mede daardoor op 8 november de favoriet tegen Feyenoord, maar kwam bedrogen uit. Feyenoord maakte gehakt van de omhoog gevallen Tubanten (1-5). Daarna was het snel gedaan met de ambities van Heracles en gleed de kleinste Twentse club terug naar de betrekkelijke anonimiteit van wat we nu het rechter rijtje noemen. De club zou nog twee keer voor 1 seizoen worden terug verwezen naar de Eerste Divisie. Toch is De Almelose trots er in haar lange historie (opgericht op 3 mei 1903) drie keer in geslaagd een hoofdprijs te winnen. In 1927 en 1941 werd Heracles landskampioen en in 2012, dus nog niet zo lang geleden, wonnen de naar de Helleense held vernoemde Tukkers de nationale beker.

In de zondagse namiddag moest Feyenoord zien zonder Van Persie en Botteghin de derde plaats ten koste van de naaste concurrent te verstevigen. En die vooraf als lastig ingeschatte missie op dat nare kunstgras zou alleen met een driepunter volledig kunnen slagen. Na een prima doch ultrakorte opening viel Feyenoord dus al snel terug en was Heracles het dichtst bij een treffer met een schot op de binnenkant paal, dat was vertrokken van de voet van de Zweed Kristoffer Peterson.

Omdat bij de rust de stand nog steeds dubbelblank was kon met recht gevreesd worden of het in het tweede bedrijf nog wel goed zou komen. Dat zou het, want binnen twintig minuten maakte Feyenoord aan alle onzekerheid een einde met twee doelpunten kort achter elkaar. Daarmee was Heracles geklopt en kunnen we ook als supporters weer twee weken rustig achterover leunen eer onze favorieten weer moeten aantreden. Dat zal dan thuis zijn tegen de FC Groningen en dat gelukkig weer op de normale tijd van 14.30 uur, hetgeen altijd prettig is voor hen die van verre moeten komen met het openbaar vervoer.

We staan nu overigens drie punten los van Heracles en virtueel zelfs zes.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

heracles column steviger aantreden achterover almelo almelose anonimiteit bedrogen betrekkelijke binnenkant botteghin crescendo dichtst doch driepunter dubbelblank eclatante eer favorieten finaal finkers gehakt geklopt gevreesd gleed goalgetter groningen halfgod helleense herinnering historie hoofdprijs ingeschatte kersverse kleinste kristoffer leunen namiddag onzekerheid openbaar opening opgang optimisme persie peterson runner spectaculaire thuisbasis tubanten twente twentse uithalen ultrakorte vernoemde vervoer virtueel zondagse zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.783 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs system trump ueda willykment wingbacks zerrouki