Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord na rust uiteindelijk te sterk voor Heracles Almelo

11 november 2018 18:36

Feyenoord heeft de derde plek in de Eredivisie. met succes weten te verstevigen. Nummer vier Heracles Almelo werd uiteindelijk met 0-2 verslagen. Beide doelpunten vielen na rust en werden gescoord door Heracles-doelman Janis Blaswich, die de bal uiteindelijk in eigen doel werkte, en Jens Toornstra. Met name de goal van Toornstra was van grote klasse.

Vanwege lichte klachten moest Feyenoord noodgedwongen enkele wijzigingen doorvoeren en dat leek op het veld ook direct te merken. Heracles was in het begin de veel betere ploeg en kreeg ook enkele kansen om de score te openen. Justin Bijlow kon echter steeds redding brengen en werd ook nog eenmaal gered door de paal.

Feyenoord kreeg zelf ook kansen om te scoren, maar was in de afwerking veel te slordig.

Na rust kwam Feyenoord een stuk beter voor de dag en dat zag het na bijna een uur ook beloond worden. Vanuit een corner kopte Nicolai J√łrgensen binnen, al werd het doelpunt uiteindelijk toegekend aan Heracles-doleman Janis Blaswich. De kopbal van de Deense spits van Feyenoord bleek uiteindelijk voor de doellijn nog tegen gehouden te worden door een tackle van Alexander Merkel. De bal ging echter via de lat en de rug van de doelman alsnog in het doel.

Een paar minuten later was het opnieuw raak voor Feyenoord en die treffer was van absolute schoonheid. Steven Berghuis kwam naar binnen en kreeg de bal mee. De vleugelaanvaller gaf een schitterende voorzet op de mee opgekomen Calvin Verdonk. In plaats van zelf te schieten, gaf de verdediger de bal op zij aan Jens Toornstra, die de bal vervolgens simpel kon binnen tikken.

Heracles leek door de twee treffers in korte tijd gebroken en wist nauwelijks nog gevaarlijk te worden. Dat deed het alleen in blessuretijd toen Justin Bijlow mis tastte bij een corner, maar hij werd op de doellijn gered. Feyenoord had daarvoor echter een betere kans gehad voor een doelpunt, maar Berghuis raakte met een hard schot de lat.
Discussieer mee op de forums


Tags

heracles almelo toornstra berghuis bijlow blaswich doellijn janis afwerking doleman eredivisie merkel noodgedwongen opgekomen tastte verdonk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden dahl democraten dest hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip lopez middenveldert moussa nadje nomination primary priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment