Transparent
Inloggen
Sluiten

'Nog deze maand besluit Feyenoord over Feyenoord City'

8 november 2018 06:54 - AD.nl

Feyenoord zal deze maand nog een beslissing nemen over de voortgang van Feyenoord City, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. "De raden van commissarissen van de club Feyenoord en van Stadion Feijenoord komen deze maand nog bijeen om te praten over de volgende stap die zij gaan zetten". aldus een woordvoerder van Feyenoord City.

Woensdag drong de gemeente Rotterdam al aan op een snelle beslissing, omdat de opening van het stadion in 2023 anders in gevaar zou komen en dit grote gevolgen zou hebben voor de financiering. Feyenoord werkt momenteel aan een eigen investeringsplan voor het nieuwe stadion. Het wil graag deels eigenaar worden en is nu op zoek naar geldschieters. Op die manier wil het de garantie krijgen jaarlijks minimaal 25 miljoen euro over te houden om het spelersbudget om te kunnen krikken.

Vanuit de politiek is blij gereageerd dat Feyenoord zichzelf ook inspant. Er leek een slepend conflict te komen door de aanvullende financiële eisen van algemeen directeur Jan de Jong, maar die kou is ook de lucht. De politieke partijen willen nu wel dat Feyenoord zich 'met volle overtuiging' uitspreekt voor een nieuw stadion. Op 22 november spreken de politieke partijen zelf over de voortgang van Feyenoord City.

Meer op AD.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Iedereen, werkelijk iedereen zeikt. In andere steden is dat gelul er niet. Een nieuw stadion is bittere noodzaak. ( en die gaat er komen)
6 maanden geleden
Zal tijd worden.... Ik begrijp dat je niet over één nacht ijs kunt gaan, maar een complete winter...? pff
6 maanden geleden
Sla nu maar een keer spijkers met koppen, die nieuwe stadion is het enige manier om weer aan te klampen met Ajax en PSV en zal ondanks het nieuwe stadion nog jaren duren voordat je begroting hetzelfde is. Misschien een nieuw stadion en een rijke sjeik. Doe je gelijk ook weer mee in Europa.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Zelf deels eigenaar worden zou mooi zijn.
6 maanden geleden
Verdere groei zit niet in beton (en) of staal. Laat dat duidelijk zijn.
Het gaat er om wat er op het veld staat. Die is er helaas niet. Ik twijfel of dat met een nieuw stadion gaar gebeuren. Dus geef ik maar het voordeel aan de twijfel.
 
6 maanden geleden
Wat er op het veld staat in heeft weer alles te maken met je fynanciele situatie (buiten goed beleid) en een nieuw stadion kan wel zorgen voor meer financiele stootkracht waardoor je betere spelers kan kopen, meer geld betekend dat je makkelijker talenten langer kan vastleggen etc etc.

Het is altijd en en en maar alles begint bij voldoende geld om spelers te betalen / kopen.

Kijk naar hunnie, nu allemaal een grote mond over de toptalenten maar dat komt mede doordat ze spelen met spelers als Tadic, ziyech en Blind die de jeugd op sleeptouw nemen. Die dragende spelers zijn allemaal duurder dan onze duurste aankoop ooit.
6 maanden geleden
Deze maand zal Feyenoord en het Stadion een go of no/go geven aan het nieuwe Stadion , dus dan weten we het , ook het medeeigenaarschap van Feyenoord zal onderwerp van discussie zijn binnen de twee raden van commissarissen.

Laatste nieuws