Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Feyenoord bekert verder

5 november 2018 05:20

Beste Feyenoord-vrienden,

Ten derde male in successie wist Feyenoord ADO Den Haag thuis voor de beker te verslaan. Net als de eerste keer zeer overtuigend en met dezelfde score: 5-1. Het zag er aanvankelijk qua kansen wel maar qua scoreverloop niet naar uit dat ons dierbare Feyenoord zo’n eclatante zege zou neerzetten. Want de Haagse trots nam eerst nog brutaal de leiding met een schitterend doelpunt van Abdenasser El Khayati in de “korte” kruising (0-1), maar moest vervolgens toch diep het hoofd buigen. De zege kwam overigens niet alleen tot uitdrukking in de ruime cijfers, maar ook in het vertoonde spel. Dat leek eindelijk eens ergens op.

Het Legioen is dit seizoen nog niet bijster verwend door hetgeen op de smetteloze grasmat is neergezet, maar deze bekerronde was wat Feyenoord betreft bemoedigend. En als dat dan zo is gebeuren er vaak nog meer leuke dingen. Zoals onze Deense spits, eerverleden competitiejaargang nog de revelatie van de Eredivisie, die na een paar opgelegde kansen te hebben gemist toch nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken met een weliswaar onzuivere maar wel doeltreffende hattrick. Daarmee zijn vorm na langdurig blessureleed weer terug gevonden lijkt te hebben. En dat werd tijd want Feyenoord heeft dringend behoefte aan een scorende spits die ook in topwedstrijden kan presteren. En daarover bestaat wat Robin van Persie betreft fysiek gezien nu toch wel gerede twijfel. Tegen Ajax was de verblekende wereldster die af en toe nog wel uit zijn slof kan schieten toch opvallend onzichtbaar. Het is voor alle partijen een goede zaak indien Robin aan het eind van het seizoen afscheid neemt. Overigens wel onder dankzegging want hij heeft ook in zijn nadagen wel degelijk iets voor Feyenoord betekend. Ook wat het winnen van de laatste beker en Johan Cruijff-schaal betreft.

Wat mij zeer bevreemd heeft is het mekkerende commentaar dat oud-PSV’er Arnold Brukkink leverde op het feit dat Feyenoord thuis lootte tegen FC Utrecht. De Tukker vind dat “weer”thuis loten bizar maar is zeker vergeten of heeft er geen benul van dat Feyenoord in zijn bekerverleden tot zes keer achter elkaar tegen PSV in Eindhoven heeft geloot. En idem dito tegen Heerenveen. Bovendien werd Feyenoord nog in zijn laatste kampioensjaar door Vitesse in Arnhem uitgeschakeld. En in 1995 won Feyenoord de beker na vier uitwedstrijden tegen Eredivisieclubs waaronder het dat seizoen verder ongeslagen Ajax dat toen ook nog de CL won en enkele maanden later de Wereldbeker. Feyenoord heeft er geen schuld aan dat PSV zich met een voltallig B-elftal thuis (!) liet uitschakelen door eerste divisieclub RKC Waalwijk. En Feyenoord mag dan wederom thuis hebben geloot, het is ook deze keer tegen een Eredivisietegenstander en daar speelt Roda JC niet in, de club waartegen Ajax heeft geloot in Kerkrade.

Vanmiddag moest Feyenoord aantreden tegen VVV Venlo. Daar haalden wij vorig seizoen maar 1 punt tegen. In een matig duel waarbij de Venlonaren overigens nauwelijks kansen kregen kwamen de Limburgers op de valreep toch nog langszij (1-1) en in De Koel waren een vriend van mij uit Tegelen en ik er samen getuige van dat Leemans in de laatste minuut een pingel mocht benutten nadat ex-Feyenoorder Romeo Castelen binnen de zestien op onhandige wijze tegen de grond was gewerkt. Op het verfoeide kunstgras kwam Feyenoord destijds totaal niet uit de verf en het is te hopen dat het dit seizoen beter gaat tegen de Noord-Limburgers. Om te beginnen had dat dus thuis in De Kuip moeten gebeuren. Het was vandaag net als gisteren mooi herfstweer dus had Feyenoord er voor zijn supporters een zonnige wedstrijd van kunnen maken. De nationale Wereldbekerprimeurhouder had per slot van rekening ook nog heel wat goed te maken tegen de equipe van Maurice Steijn. Maar behalve dat het al schemerde viel dus na 1 minuut de verlichting uit en moest de wedstrijd uiteindelijk worden gestaakt.

De wet van Murphy werkte vandaag voor mij op volle toeren. Eerst op de fiets van Liessel naar Deurne, daar op de intercity tot Eindhoven. Daar overstappen op de IC naar Zwijndrecht. Daar had een sprinter ons tot Lombardijen moeten brengen, maar we moesten vanwege een defecte trein op het spoor met de snelbus mee naar….Schiedam. Daar weer met de trein naar het Centraal Station en toen nog met een propvolle tramlijn 12 naar De Kuip. Voor een wedstrijd dus van 1 minuut. Nadat was besloten dat de wedstrijd werd gestaakt was het al gauw een chaos rondom De Kuip en liep ik dus maar met de stroom mee naar de Beijerlandse Laan, waarna we als haringen in een ton in ongeveer een half uur naar het Centraal Station werden gebracht. Vandaar werd het eindelijk een normale rit terug naar Zuid-Oost-Brabant.

Hoe zei Gerard Cox dat ook al weer, dat niet voor je lol Feyenoorder zijn. Vandaag was het weer eens zo’n dag, al konden de spelers daar natuurlijk niets aan doen. Die waren zo attent om nog even weer het veld op te lopen om de supporters te bedanken voor hun nooit verzakende trouw aan hun dierbare club.

ForLife en forEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

kuip bekert column station trein aantreden abdenasser ado arnhem arnold attent beijerlandse bekerronde bekerverleden bemoedigend bevreemd bijster bizar blessureleed brukkink buigen castelen chaos competitiejaargang cox dankzegging defecte deurne dito divisieclub eclatante eerverleden equipe eredivisie eredivisietegenstander fiets gerard gerede haringen hattrick heerenveen herfstweer idem intercity kampioensjaar kerkrade khayati kruising laan langszij leemans legioen liessel lombardijen maurice mekkerende murphy nadagen onhandige onzichtbaar onzuivere oost persie pingel propvolle revelatie rkc roda romeo schemerde schiedam scorende scoreverloop slof slot smetteloze snelbus spoor sprinter steijn stempel stroom successie tegelen toeren ton tramlijn trouw uitdrukking utrecht valreep venlonaren verblekende verfoeide verlichting verzakende vitesse voltallig vvv waartegen wereldbeker wereldbekerprimeurhouder wereldster zonnige zwijndrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden danall democraten geertruida gimenez hancko harris jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk primary priske read slot smal socrates stengs system trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki