Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Kuipers gedraagt zich als Koning Kuipers en fluit toch gewoon zijn eigen wedstrijd'

29 oktober 2018 07:33

In zijn column in het Algemeen Dagblad is Willem van Hanegem vooral kritisch over scheidsrechter Björn Kuipers. "Kuipers gedraagt zich als Koning Kuipers en fluit toch gewoon zijn eigen wedstrijd. Onlangs had hij een week nodig om in te kunnen zien dat hij NAC tegen FC Utrecht zwaar had benadeeld met een belachelijke strafschop. Ik hoop dat hij nu sneller durft toe te geven dat hij maar wat doet", aldus Van Hanegem.

Volgens het clubicoon van Feyenoord ontsnapte Jens Toornstra wel aan rood. "Die schop na een paar minuten op de kuit van Frenkie de Jong was in mijn ogen nog erger dan de overtreding van St. Juste. Maar daar greep de VAR niet in en bij St. Juste dus wel. Dat was het enige verschil", zo geeft hij aan. "En bij de openingstreffer van Ajax vonden ze het in Zeist met al hun schermen en televisiebeelden ook allemaal maar prima. Maar Kasper Dolberg gaf toch gewoon een tik tegen de arm van Justin Bijlow?"

In de ogen van Van Hanegem ging Kuipers geregeld in de fout. "Toornstra ontsnapte dus aan rood. De 1-0 was een overtreding. Kuipers zag wel een schwalbe van Tadic, maar gaf geen gele kaart. Tagliafico maakte hands bij een bal van Tonny Vilhena, maar geen strafschop voor Feyenoord. Noussair Mazraoui kreeg na zijn handsbal geen tweede gele kaart en niemand weet waarom. Alleen Koning Kuipers", zegt De Kromme.

Van Hanegem gaat verder: "En de spelers van Feyenoord die geen geel kregen, waar ze dat wel verdienden, moesten als kleine kinderen bij Kuipers komen. Hij behandelde volwassen mannen als kleuters. Persoonlijk had ik veel liever geel gekregen dan zo voor joker te worden gezet door iemand die er zelf helemaal niks van bakte. Koning Kuipers begint mij behoorlijk te irriteren."

Feyenoord mag zich echter ook nergens achter verschuilen. "Ajax was gisteren niet eens goed, ze deden het zelfs rustig aan. Feyenoord is in oktober al klaar met de competitie", aldus Van Hanegem. "Nu zullen de positivo's wel weer roepen dat de beker ook een mooie prijs is. Maar in de Kuip zullen ze zo langzamerhand toch eens moeten gaan nadenken over hoe het verder moet. En met welke mensen aan het roer."
Discussieer mee op de forums


Tags

kuipers hanegem gedraagt juste toornstra behandelde benadeeld bijlow column dolberg hands handsbal irriteren joker jong kasper kinderen kleuters kuip kuit mazraoui nac positivo roer schermen schwalbe tadic tagliafico televisiebeelden utrecht var verschuilen vilhena zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.096 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane advocaat bundesliga cambuur celtic conteh deugpolitie diallo fsv gespeelt gras hassel hooligans invulde inziens jansen jopie koevermans kuijt kuyt plafond plastic ramesoe rkc schadelijk slot sparta vakkiek werkelijkheid willykment