Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Wie nog steeds niet beseft dat de club in zwaar weer verkeert, hoort niet bij Feyenoord thuis'

29 oktober 2018 06:53

In zijn column in De Telegraaf haalt Valentijn Driessen uit naar wat er met Feyenoord gebeurd is sinds de landstitel in 2017. "Dat kampioenschap moest het startschot zijn voor structurele groei en het aanhaken bij Ajax en PSV. Anderhalf jaar later is het gat met de toptwee schrikbarend groter geworden", aldus Driessen. "Bij Ajax en PSV zetten ze weliswaar grote stappen voorwaarts, bij Feyenoord hollen ze achteruit. Terwijl de club prachtige financiële cijfers presenteerde."

Naar buiten toe is de club echter totaal niet zelfkritisch. "Dat strekt zich uit van de reeks prijzen onder het bewind van Giovanni van Bronckhorst tot het bagatelliseren van de achterstand van twee punten voor de Klassieker op Ajax", zo geeft hij aan. "En van het verzwijgen van het grote verschil in spelniveau tussen Feyenoord en de toptwee tot gepronk met plaats drie in de Eredivisie."

De chef voetbal van De Telegraaf vraagt zich dan ook af of Giovanni van Bronckhorst wel de juiste man is voor deze selectie, omdat Feyenoord volledig afhankelijk is van Robin van Persie en er al tijden geen lijn te ontdekken is in het spel van de ploeg. "Als hij zolang met een groep werkt, mag je verwachten dat een trainer zijn elftal en spelers individueel beter maakt. Bij Feyenoord is daar geen sprake van", zegt hij daarover. "De wijze waarop Van Bronckhorst Feyenoord prepareerde voor Ajax sloeg niet aan. Het sloeg juist door. De opgefoktheid, foute agressie en misdragingen soms in de openingsfase bewezen dat ’Gio’ zijn spelers niet in de hand heeft. Niet Ajax, maar z’n eigen spelers vermoordden binnen zeven minuten het tactisch plan, waarop een week was gebroed en getraind."

Ook in de reacties na afloop was weinig te merken van zelfreflectie. "Zulke lachwekkende uitlatingen na een wanprestatie geven ernstig te denken. Wie zo weinig zelfkritiek aan de dag legt en niet serieus in de spiegel kijkt, helpt Feyenoord geen steek verder", aldus Driessen. "Wie in De Kuip nog steeds niet beseft dat de club op technisch vlak in zwaar weer verkeert, hoort niet bij topclub Feyenoord thuis. Of dat nu geldt voor spelers, trainer Van Bronckhorst of technisch directeur Van Geel."




Tags

driessen bronckhorst telegraaf toptwee agressie bagatelliseren bewind chef column eredivisie gebroed gepronk gio hollen klassieker kuip lachwekkende landstitel misdragingen ontdekken openingsfase opgefoktheid persie prepareerde schrikbarend spelniveau startschot strekt vermoordden verzwijgen voorwaarts wanprestatie zelfkritiek zelfkritisch zelfreflectie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Het doet pijn te zien hoe het veldspel seizoen op seizoen al zienderogen achteruit gaat. Nu blijkt ook als toppunt der rampzaligheid, dat ze vrijwel allemaal niet meer op niveau kunnen voetballen. In ieder geval niet met mekaar. Dan iedere keer maar weer ouwehoeren met 'het ging best goed tot' en 'het zat ook niet mee'. Het lijkt wel of de club een sekte is geworden, waar een realistische mening je op eeuwige verdoemenis komt te staan of zo. Wat zouden die gasten in het Maasgebouw toch aan het doen zijn?
+3/-0

5 jaar geleden
Ik ben het 100% eens met Valentijn Driessen. Gio maakt spelers en team niet beter; de titel en eerste drie prijzen waren de verdienste van de passie van Kuijt; de 4e en 5e prijs zijn met hangen en wurgen met penalty's behaald. Het combinatiespel van elke andere eredivisieploeg oogt al seizoenen lang beter. Ja, Gio is een man van de club, maar willen we een topclub zijn dan moet dat niet de doorslag geven. Weer een tussenseizoen... 10 punten achterstand na 10 wedstrijden... en niemand die het erg lijkt te vinden; waar zijn we in vredesnaam mee bezig?!
+7/-0

 
 
 
5 jaar geleden
Vind het vervelend om te zeggen voor Gio maar is het niet een idee aan het eind van het jaar eens te kijken of Peter Bosz als trainer gehaald kan worden en gelijk de scouting eens goed door te lichten? Bedoel; wat Van Geel doet is kopen op basis van teletekst en daar is toch gewoon ruim 25 miljoen voor betaald vorig jaar. Tevens vraag ik me af of er commercieel niet meer uit te halen is met de Rotterdamse haven als achterland... Grootste achterban van Nederland maar we lopen financieel wel erg ver achter, nu een duur stadion bouwen nadat de crisis in de vastgoed markt voorbij is blijkt ook een waardeloze timing. Feyenoorder in hart en nieren hier maar ik mis het topsportklimaat en innovatief denken binnen de club. Het moest wat dat betreft toch van individuen als Koeman en Kuyt komen.
+1/-0

5 jaar geleden
Valentijn 1000% juist! Eindelijk eens terechte kritiek. Peter Bosz in de winterstop ( of eerder) om nog iets van dit seizoen te redden? En ook van Geel mag uitkijken naar een andere baan.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Wat valt er te redden? We doen alleen nog mee in de beker die alleen interessant is voor het EL-ticket. Dat halen we toch wel, aangezien onze zogenaamde 'concurrenten' voor plek 3 nog slechter zijn dan wij.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Iederee die om Peter Bosz roept moet eens goed in de spiegel kijken en even de geschiedenis van Feyenoord bekijken. Bosz en Gullit hebben Feyenoord kapot gemaakt en daar hebben we nog steeds last van. Miskopen onder Gullit zoals Ostlund (nog de minste), Magrao, Gibbs, Bandalovski, Basto, Bosschaart, de Graaf en Saidi en dan het wanbeleid van Bosz er bovenop. Pleurt op met Bosz.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Bosz is een Feyenoorder en zette wel de jeugdopleiding neer die toen 5 x de beste was. Bosz als trainer is top, maar Martin Jol zou ik ook top vinden. Tactisch veel sterker dan Gio
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ach hou toch eens op man met je Martin Jol adoratie!
Die man is al 2 jaar clubloos.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Bosz is een vreselijk ventje, maar er is helaas geen betere voorhanden. Maar Van Geel zit gebakken met zijn 4 ton per jaar, dus die zal niet zo dom zijn "prijzenpakker" Van Bronckhorst te ontslaan. We moeten hopen dat Glasgow Rangers heel snel nog iets ziet in Gio.
+1/-0

5 jaar geleden
Clubleiders willen liever voor bankdirecteur spelen dan investeren in werkkapitaal (spelers). We zagen dat bij Ajax, die nu het roer omgegooid hebben. Werkkapitaal is niet alleen extern ook eigen jeugdspelers behoren hiertoe. Ze moeten echter wel de kans krijgen. In dit geval is investeren ook risico nemen en niet vasthouden aan materiaal dat zichtbaar slechter wordt.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Driessen heeft gelijk. Tegelijkertijd mogen de verwachtingen getemperd worden. Het lek was niet boven door het kampioenschap. Alles kwam goed samen mede door jaren gedegen beleid. De begroting is nog steeds de derde met een groeiende kloof. Met dienoverenkomstig materiaal is het onrealistisch wonderen te verwachten van trainers. Schuiven met trainers en td's mag niet verhullen dat er structureel meer bestedingsruimte moet zijn om de andere 2 bij te benen.
+1/-0

5 jaar geleden
De heer Van Bronkhorst heeft in 2017 erg veel geluk gehad met het behalen van het kampioenschap toen kon hij ook de spelers niet beter maken in 2018 is het nog steeds het zelfde de spelers lopen continu achteruit het doet pijn aan je ogen
geen enkel structuur te bekennen

Resultaat 10 punten achter psv 5 op ajaxkes en als ze zo blijven klooien dan word het de rechter kolom Maar de heer Van Bronkhort vind dat het beter gaat typisch een geval voor de psychiater vervangen die man
+1/-0

5 jaar geleden
Wat is die Jorgensen ook een slappe langzame spler. Had voor die miljoenen weggemoeten.
Maar ja, meneer van Geel wenst nog extra miljoenen na het wk. Dom dom dom Is nu niet meer te verhandelen.
Ik verwijt dit van Geel zeker, het kost de club gewoon miljoenen. Dus opstappen!
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer