Transparent
Inloggen
Sluiten

Björn Kuipers: 'Ik steun de beslissing om het doelpunt goed te keuren'

28 oktober 2018 17:58

Björn Kuipers ging in gesprek met Fox Sports in op enkele momenten tijdens de wedstrijd. Zo twijfelde hij bij Jens Toornstra even of geel de juiste kleur was. "Ik twijfelde nog even tussen geel en rood, maar ik vond dat de intensiteit en de snelheid te laag was", aldus de scheidsrechter. "Hij zet hem achter op zijn kuit neer. Je ziet ook het verschil met de rode kaart van St. Juste, die snelheid was veel hoger en die intensiteit was ook veel hoger. Daarom ook het verschil tussen beide overtredingen."

Kuipers gaf echter eerst steeds geel. "Het gebeurde vlak voor mijn assistent. Hij zei direct 'geel, je moet twijfelen over rood'. Ik kon het niet zien. Er zat een been tussen, dus was het voor mij moeilijk waar te nemen", zo gaf hij aan. Uiteindelijk word het gecheckt door de VAR en word ik naar de zijkant geroepen door Danny Makkelie. Ik ga kijken en ik vond het een rode kaart."

De scheidsrechter was van mening dat de 1-0 gewoon terecht werd goedgekeurd. "Bijlow verliest de bal en hij gaat richting de doellijn. Hij probeert hem nog tegen te houden, maar dat lukt niet. Die bal gaat over de doellijn. Mijn assistent staat op de achterlijn en ziet de bal over de doellijn gaan, dus doelpunt", zo gaf hij aan. "Dolberg raakt de bal niet. Het is een hele lichte schamp wat je ziet en je moet je afvragen of hij door dit lichte schampje die bal over de doellijn krijgt. Verliest hij door dit lichte schampje de bal?"

Kuipers ging verder: "Ieder doelpunt en iedere rode kaart wordt gecheckt door de VAR. Dit is ook gecheckt en als ik de beelden zie, steun ik de beslissing om het doelpunt goed te keuren. Danny heeft het van meerdere kanten bekeken en vindt het geen duidelijke overtreding, geen duidelijke fout. En dat vind ik ook niet."
Tags

kuipers doellijn gecheckt keuren danny intensiteit schampje var achterlijn bijlow dolberg fox juste kuit makkelie schamp toornstra

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.625 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama poetin rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment