Transparent
Inloggen
Sluiten

Jordy Clasie: 'Na die rode kaart was het geen wedstrijd meer en was het heel moeilijk'

28 oktober 2018 16:36

In gesprek met Fox Sports gaf Jordy Clasie aan dat er in het eerste kwartier een hele boel dingen gebeurd waren. "We begonnen heel scherp en heel agressief, zoals we hadden afgesproken. De eerste drie overtredingen waren twee kaarten, waarvan één rood", aldus de middenvelder. "Ons plan was om zo lang mogelijk en zo veel mogelijk druk te zetten. We beginnen gelijk scherp, aan de bal waren we vast. Maar na die rode kaart was het geen wedstrijd meer en was het heel moeilijk."

Over de rode kaart wilde Clasie niets zeggen. "Ik heb het nog niet terug gezien. Ik wil het eerst terug zien voordat ik een reactie geeft", zo gaf hij aan. "Natuurlijk heb ik wel wat gezien. Maar vanaf dertig meter kan ik niet zien hoe zijn voet er tegenaan gaat en of hij hem laat staan. Als het rood is, is het een rode kaart. We hadden afgesproken om zolang mogelijk met elf man te staan. Zo scherp mogelijk en ook met het koppie erbij. Dat hebben we niet goed gedaan."

Ook over de eerste goal wilde de middenvelder weinig kwijt. "Toevallig zag ik in de rust op het scherm dat er contact was. Maar goed, dat is allemaal discussiëren achteraf. Dat is iets voor de VAR om daar reactie op te geven", zo zei hij. "Ik weet niet of het een overtreding was of niet."

De ploeg gaf het niet op toen de rode kaart viel. "Je probeert zo compact mogelijk te blijven en bij fases er uit te komen. In de eerste helft zijn we er een paar keer uit geweest, maar waren we net niet scherp genoeg", aldus Clasie. "Dat is jammer, want met een gelukje kun je misschien ergens een goaltje pikken en zo in de wedstrijd komen. Maar na een paar minuten was het al een moeilijk verhaal."




Tags

clasie compact discussieren fox gelukje goaltje overtredingen scherm var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg