Feyenoord na vroege rode kaart kansloos in Amsterdam

28 oktober 2018 16:20

Feyenoord heeft in Amsterdam een flinke nederlaag moeten slikken. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 3-0 onderuit. Na een paar minuten stond Feyenoord al met tien man door een rode kaart van Jeremiah St. Juste en halverwege de eerste helft zorgde Justin Bijlow met een enorme blunder voor de 1-0. De doelman ging ook niet vrijuit bij de 2-0 van Ziyech, terwijl na rust Tadic ook nog wist te scoren.

Feyenoord begon fel aan de wedstrijd en ging de duels stevig in. Jens Toornstra en Jeremiah St. Juste kregen na een paar minuten al de gele kaart, maar na tussenkomst van de VAR werd de gele kaart van de verdediger omgedraaid naar een volkomen terechte rode kaart. Het idee wat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst had kon in de zesde minuut dan ook direct in de prullenbak.

Er ontstond een eenrichtingsverkeer richting het doel van Justin Bijlow, al werd Ajax nauwelijks echt gevaarlijk voor het doel. Het waren met name afstandsschoten die geproduceerd werden, maar ook die wisten weinig gevaar te stichten.

Dat leek ook te gelden voor een slap schot van Frenkie de Jong. Justin Bijlow ging echter enorm in de fout en liet de bal door zijn benen schieten. De doelman leek de bal nog net te kunnen keren voor de doellijn, maar werd door Kasper Dolberg aangetikt, zodat de bal voorbij de doellijn dwarrelde. Het leek op een overduidelijke overtreding, maar de VAR greep nu niet in.

Feyenoord leek de kluts helemaal kwijt en kwam totaal niet aan voetballen toe. Ajax leek simpel door te kunnen gaan in de jacht op doelpunten. Het was ook veelzeggend dat het eerste schot op doel van Feyenoord pas in de 43e minuut viel te noteren toen een schitterend afstandsschot van Steven Berghuis door Onana nog net kon worden overgetikt. Een paar minuten daarvoor was de 2-0 echter al gevallen via Ziyech, waarbij Bijlow opnieuw niet vrijuit leek te gaan.

Na rust ontstond een voor de neutrale kijker erg saaie wedstrijd. Ajax leek niet meer te willen voetballen en Feyenoord kon niet. In tegenstelling tot de eerste helft kwam het na rust wel vaker voor het doel, maar de ploeg wist nauwelijks echt gevaarlijk te worden. Dat Ajax tien minuten voor tijd nog de 3-0 maakte was puur voor de statistieken, al zag Bijlow er ook daar wederom niet goed uit. Het klasseverschil tussen beide ploegen was echter enorm, mede door de zeer vroege rode kaart van St. Juste.