Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord na vroege rode kaart kansloos in Amsterdam

28 oktober 2018 12:24

Feyenoord heeft in Amsterdam een flinke nederlaag moeten slikken. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 3-0 onderuit. Na een paar minuten stond Feyenoord al met tien man door een rode kaart van Jeremiah St. Juste en halverwege de eerste helft zorgde Justin Bijlow met een enorme blunder voor de 1-0. De doelman ging ook niet vrijuit bij de 2-0 van Ziyech, terwijl na rust Tadic ook nog wist te scoren.

Feyenoord begon fel aan de wedstrijd en ging de duels stevig in. Jens Toornstra en Jeremiah St. Juste kregen na een paar minuten al de gele kaart, maar na tussenkomst van de VAR werd de gele kaart van de verdediger omgedraaid naar een volkomen terechte rode kaart. Het idee wat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst had kon in de zesde minuut dan ook direct in de prullenbak.

Er ontstond een eenrichtingsverkeer richting het doel van Justin Bijlow, al werd Ajax nauwelijks echt gevaarlijk voor het doel. Het waren met name afstandsschoten die geproduceerd werden, maar ook die wisten weinig gevaar te stichten.

Dat leek ook te gelden voor een slap schot van Frenkie de Jong. Justin Bijlow ging echter enorm in de fout en liet de bal door zijn benen schieten. De doelman leek de bal nog net te kunnen keren voor de doellijn, maar werd door Kasper Dolberg aangetikt, zodat de bal voorbij de doellijn dwarrelde. Het leek op een overduidelijke overtreding, maar de VAR greep nu niet in.

Feyenoord leek de kluts helemaal kwijt en kwam totaal niet aan voetballen toe. Ajax leek simpel door te kunnen gaan in de jacht op doelpunten. Het was ook veelzeggend dat het eerste schot op doel van Feyenoord pas in de 43e minuut viel te noteren toen een schitterend afstandsschot van Steven Berghuis door Onana nog net kon worden overgetikt. Een paar minuten daarvoor was de 2-0 echter al gevallen via Ziyech, waarbij Bijlow opnieuw niet vrijuit leek te gaan.

Na rust ontstond een voor de neutrale kijker erg saaie wedstrijd. Ajax leek niet meer te willen voetballen en Feyenoord kon niet. In tegenstelling tot de eerste helft kwam het na rust wel vaker voor het doel, maar de ploeg wist nauwelijks echt gevaarlijk te worden. Dat Ajax tien minuten voor tijd nog de 3-0 maakte was puur voor de statistieken, al zag Bijlow er ook daar wederom niet goed uit. Het klasseverschil tussen beide ploegen was echter enorm, mede door de zeer vroege rode kaart van St. Juste.
Discussieer mee op de forums


Tags

bijlow juste bronckhorst doellijn jeremiah var ziyech aangetikt berghuis dolberg dwarrelde jong kasper klasseverschil kluts noteren onana overgetikt prullenbak saaie slap slikken stichten tadic toornstra

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Gio, haal je mannen van het veld. Nieuw dieptepunt, Kuipers/VAR verkrachten klassieker binnen 5 minuten...
+3/-2

5 jaar geleden
Na 5 minuten rode kaart en daarna een eigen doelpunt. Het is al een moeilijke taak tegen Ajax in de Arena. Nu is het proberen om met zo weinig mogelijk doelpunten te verliezen.
+2/-0

5 jaar geleden
Nu reeds werpt de samenwerking met Sparta Rotterdam vruchten af voor AFC Ajax Amsterdam ;)
+1/-1

5 jaar geleden
Je weet het bij voorbaat al met kruipers en makkelijk die moeten maar zaalvoetbal fluiten wat een trutten zijn dat,en wat deed Tony vandaag?wat een drama pleur die gozer nou eens op de bank en start een keer met Ayoub,was gebelesseerd dacht ik maar laat die eens een keer spelen
De wissels vandaag ook weer hopeloos
+3/-2

5 jaar geleden
St-Juste en Toornstra begonnen natuurlijk volslagen idioot aan de wedstrijd. Met een var mag je zulke overtredingen nooit maken. Dat Makkelie de 1-0 niet terugfluit is schandalig. Dat Gio vervolgens verzuimt het team zo neer te zetten dat je na 5 minuten niet kansloos bent maar zelf ook nog wat kunt doen, laat wederom zien dat het tactisch als coach beslist geen licht is. Je bent daardoor veel kanslozer dan nodig zou zijn. 10 punten achter op PSV. Kortom, we zijn na 10 wedstrijden weer aan een tussenjaar bezig. Ik denk dat je als directie gewoon moet ingrijpen. Een nieuwe technische staf vormen richting het nieuwe seizoen, die ook kan doorselecteren. Uiterlijk in de winterstop stoppen met Gio zou ik zeggen.
+3/-0

5 jaar geleden
Nieuwe strategie om de pijn van terugkerende blamage te verzachten: zorg voor snelle rode kaart.Dan kansloos strijdend de schade beperken en met opgeheven hoofd de Arena verlaten. Welke trainer leidt Feyenoord (ooit) een naar een zege in Amsterdam? Het is toch om moedeloos van te worden.
+2/-0

5 jaar geleden
Nou, gelukkig hebben we het contract van Bijlow al verlengd....


Je hebt in je profiel niet vermeld voor welke club je bent. We gaan er daarom vanuit dat je voor Feyenoord bent. Als dat niet zo is, mag je niet op deze plek reageren. Overtreding van deze regel leidt tot een schorsing, mogelijk ook op de site van je eigen club. Pas je profiel aan om deze melding te verbergen.

Ehhh, dat staat er wel hoor. Foutje in de coding?
+1/-1

 
5 jaar geleden
Dat heb ik wel gedaan. Natuurlijk ben ik voor Feijenoord, al mijn hele leven.
+2/-0

5 jaar geleden
Dat Gio weer een excuus heeft voor een nederlaag is misschien wel het slechtste nieuws van vandaag. Topgozer verder, maar ik zie liever iemand anders voor de groep.

Vilhena was trouwens (alweer) bedroevend vandaag. Clasie speelde daarintegen wel aardig. Gelukkig is de afstraffing uitgebleven, dankzij Ajax dat het allemaal wel best vond na de 2-0.
+3/-0

5 jaar geleden
Te verwachten. We moeten ophouden van de daken te schreeuwen dat we Zulke Goede spelers hebben. Is niet. Het is een zooitje ongeregeld. Met GvB voorop als kakel-de orakel. Oplossing ? Terug naar af. Selectie saneren. Nieuwe bezielende trainer. Nieuwe TD.
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Te veel spelers zijn niet Feyenoord 1 waardig.
De keeper, hopeloos maar qua positie kiezen volgde hij keurig de rest van het team. Verdediging heeft het lef trots te staan wezen op de eerste paar minuten? Dan spoor je echt niet.
Het middenveld die hebben we niet meer.
De aanval heeft leuke momenten, maar als die uitblijven verzandt het ook in opportunisme zonder plan.

Rest een keer op keer falende technische staf van de dug-out tot in het Maasgebouw en het bestuur zal heel goed kunnen besturen, maar doet dat in ieder geval niet hier.


Azijnzeiken? Vast wel maar dit seizoen (en de meerdere hierop volgend) was te voorkomen geweest. Een jaar slecht voetbal zou je nog kunnen lijden. We zitten nu echter al op minimaal drie en dat gaat iedere club een keer onherroepelijk opbreken. Afspraak Coolsingel over een jaartje of tien?
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Gio houd svp de eer aan je zelf! Je begon al met een schijt opstelling!
Hij was na afloop weer trots net zoals na afloop van Trencin....pfffft!
+2/-0

5 jaar geleden
Het zegt meer iets over van Geel die alleen kwantiteit haalt waar Gio niks mee kan. Weg met van Geel, die Frenkie De Jong uit zijn achtertuin laat weglopen. Gio gaat na dit seizoen toch weg. Zet volgend jaar gewoon een jeugdtrainer van Varkenoord voor de groep en een paar jeugdspelers op hun eigen positie debuteren. Niks meer van buitenaf halen.
+2/-1

5 jaar geleden
Gio houdt teveel spelers te lang het hand boven het hoofd. Mooiste voorbeelden zijn Vilhena en Berghuis. Durf ze te laten banken, dit hoort bij topsportklimaat. Eerder doorselecteren, want een centraal duo Van der Heijden-Botteghin kan niet meer. En Bijlow? Dat wordt gewoon een topper. Die jongen herpakte zich goed na die flater bij de 1-0, dat zegt voor mij genoeg.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Die zag er bij de andere goals ook niet goed uit anders.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Het was een blunder maar die drolberg had terug gevloten moeten worden duidelijk dat deze griezel Bijlow een tikkie tegen de elleboog gaf zoals Mario van den Ende zei in het vijf meter gebied een aanvaller die een keeper raakt is gewoon een vrijetrap en dan die handsbal goed hij deed het niet express maar zijn hand stond niet tegen zijn lichaam maar hij maakte zich breed en dat is gewoon een strafschop,maar ja een drama is het ondanks dit.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment