Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap de Groot: 'Wedstrijden als tegen Ajax zijn nu strohalmen die gegrepen moeten worden'

27 oktober 2018 06:58

In zijn column in De Telegraaf stelt Jaap de Groot dat de Klassieker voor de spelers van Feyenoord essentieel is om zich in de kijker te spelen nu de club geen Europees voetbal speelt. "Daardoor dreigt een jaar lang anonimiteit voor spelers als Sven van Beek, Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen", aldus de chef sport van De Telegraaf. "Feyenoorders die allemaal nog een stap in hun carrière zouden willen maken. Voor hen zou de Klassieker daarom meer dan een wedstrijd moeten zijn."

Voor de club zelf is de wedstrijd ook van groot belang. "Er dreigt een te groot gat tussen PSV en Ajax en de rest van de Eredivisie te ontstaan. Vooral Feyenoord heeft de potentie om bij de ’Grote Twee’ aan te klampen. Daarom zou er in Rotterdam-Zuid structureel doorgeselecteerd moeten worden", zo geeft hij aan. "Om dat te kunnen doen is de marktwaarde van de selectie essentieel. Het succes van PSV en Ajax is namelijk de combinatie transferinkomsten, gerichte aankopen en doorstroming vanuit de opleiding."

Feyenoord heeft op dat punt echter moeten afhaken. "De transferwaarde van de selectie houdt niet over, wat de financiële slagkracht aantast om door te selecteren", zegt hij daarover. "Daarom zijn wedstrijden als tegen Ajax, wanneer de internationale voetbalwereld meekijkt, nu strohalmen die gegrepen moeten worden. Als Vilhena juist morgen een 8 of een 9 scoort, dan bewijst hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn club een dienst."




Tags

strohalmen essentieel klassieker telegraaf vilhena aantast anonimiteit beek berghuis chef column doorgeselecteerd eredivisie klampen marktwaarde meekijkt slagkracht toornstra transferinkomsten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer