Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'We moeten het zondag laten zien'

26 oktober 2018 15:55

Wedstrijden tegen Ajax zijn niet zomaar wedstrijden. Daar komt een hoop extra bij kijken gaf Giovanni van Bronckhorst aan op de persconferentie van vrijdagmiddag. "Ik heb in mijn carrière veel klassiekers mogen spelen, in binnen en buitenland. Dat blijft speciaal en dat sentiment komt erbij", aldus de trainer van Feyenoord. "Eerder deze week gaf ik al aan dat het meer is dan drie punten. Dat voel je ook aan de wedstrijd. Dat moet je meenemen op een goede manier in de wedstrijd en dat gaan we zeker ook doen."

Van Bronckhorst ging verder: "Het begint zondag met het geloof en met hoe wij in het veld staan. Als we daar een goed resultaat halen, gaan we over Ajax heen. Dat is voor ons natuurlijk hartstikke mooi dat we dat kunnen en het geloof is daar. Maar dat moeten we zondag wel laten zien."

Ondanks dat Feyenoord al vele jaren niet wist te winnen, blijft het vertrouwen bij de trainer van Feyenoord groot. "Wat in het verleden gebeurd is, is het verleden", zo gaf hij aan. "De toekomst hebben we niet in de hand. Wat we wel in de hand hebben is hoe we daar naar toe willen en wat voor plan we hebben, dat we er vol voor gaan. Voetbal blijft voetbal. Dat is ook het mooie. De kans is aanwezig dat we zondag na negentig minuten met de punten staan. Dat het moeilijk wordt weet iedereen. Dat gevoel heerst bij iedereen en dat is altijd zo. Als je zolang niet wint, geeft dat iets in. Maar we hebben de drive en de intentie om daarheen te gaan om de punten te pakken."

Ajax heeft op Van Bronckhorst wel een goede indruk gemaakt tot nu toe. "Het is een ploeg in vorm. Dat zien we in de competitie en in de Champions League. Daar denkt iedereen zo over. Je kan PSV en Ajax nu zien op het hoogste podium in de Champions League, dus je ziet ze vaker spelen. Ajax heeft uitstekend gepresteerd tot nu toe in de Champions League", zei hij daarover. "Voor beide ploegen is het nu aanhaken. Ajax staat ook vijf punten achter PSV en moet winnen. Dat geldt zeker voor ons. Het gat met PSV voor ons is groot, dus ook in dat opzicht is het heel belangrijk dat je zondag wint."




Tags

bronckhorst klassiekers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.398 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien middenveldert nha nieuwkoop slot stengs tai thao timber wehave wieffer yoda