Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Haat, zoals sommigen die kennen, begrijp ik niet'

26 oktober 2018 07:06

In gesprek met De Telegraaf geeft Robin van Persie aan dat hij altijd genoten heeft van de wedstrijd tegen Ajax. "In de jeugd hadden we gewoon een hartstikke goede lichting. Over het algemeen wonnen wij. Het waren altijd partijen die pittig waren, maar dat vond ik wel lekker", aldus de aanvoerder van Feyenoord. "Toen ik in het eerste van Feyenoord kwam, veranderde er voor mij ook niks, want ik was gewend aan druk op de ketel tegen Ajax."

In tegenstelling tot sommige supporters is de aanvaller niet bang voor een pak slaag in Amsterdam. "Ik vertel aan iedere supporter bij de entree van ons trainingscomplex dat ik die angst niet heb. Ajax-Feyenoord is een mooie strijd. We moeten juist blij zijn dat we die rivaliteit hebben en dat iedereen het over de Klassieker heeft", zo geeft hij aan. "Haat, zoals sommigen die kennen, begrijp ik niet. Haat is sowieso niet goed. Zelfs toen ik met Jong Feyenoord daar die ontspoorde wedstrijd op De Toekomst meemaakte, heb ik daar nooit over gezeurd. Dat vond niemand leuk. Ik niet, de spelers van Feyenoord en Ajax niet, Marco van Basten en John van ’t Schip, die net trainer waren van Jong Ajax, ook niet."

Van Persie kreeg de vraag of de Klassieker te vergelijken is met Manchester United - Liverpool. "Dat is een pittige. Ik heb ook Fenerbahçe-Galatasaray meegemaakt. Maar in mijn ogen haalt niets het bij Arsenal-Tottenham in Noord-Londen", zegt hij daarover. "Daar zat iedereen, van de wasvrouw tot de materiaalman, de hele week in spanning. Ze lieten me weten dat we niet van Tottenham mochten verliezen."


Tags

persie jong klassieker tottenham arsenal basten entree fenerbahce galatasaray gezeurd liverpool londen materiaalman meemaakte ontspoorde pittig rivaliteit slaag telegraaf wasvrouw

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat akzekup arkazan assaidi azarkan beek botteghin bozenik bryan eredivisie fer feyenoordopnummer fortuna geheid guzzie hanegem haps jong karsdorp kokcu kuytebijter larsson linksbuiten linssen narsingh opbouw realist sinisterra socrates