Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Normaal gesproken stop ik aan het einde van dit seizoen'

24 oktober 2018 19:41 - AD.nl

In een interview met het Algemeen Dagblad gaat Robin van Persie in op het moment dat hij gaat stoppen met zijn carrière als voetballer. "Dat is normaal gesproken aan het einde van dit seizoen. Dat was ook de insteek", aldus de aanvoerder van Feyenoord. "Ik ben straks 36 jaar, dan ben ik 18 jaar prof geweest. En vanaf mijn vijfde jaar ben ik eigenlijk alleen maar bezig geweest met voetballen."

Van Persie gaat verder: "Ik zie het ook niet zo dat mijn terugkeer bij Feyenoord pas geslaagd is, als we de landstitel pakken. Wanneer het wel geslaagd is? Dat is het eigenlijk al. Als je naar het hele plaatje kijkt. Ik was het plezier kwijtgeraakt. Zo wilde ik niet eindigen, zonder plezier."

Het plezier is voor Van Persie weer teruggekeerd bij Feyenoord. "Ik wil waardig als voetballer winnen. De bekerwinst was mooi, maar niet het meetmoment tussen wel of niet geslaagd. Ik wilde iets teruggeven, mijn ervaringen delen. Ik probeer mijn medespelers helpen", zegt hij daarover. "Ik zie het breder dan alleen een prijs omhoog houden of niet. Dat is wel het doel, dat spreekt de clubleiding ook uit. Maar of we nu wel of niet nog een prijs pakken is voor mij niet bepalend of mijn terugkeer geslaagd is of niet."

Meer op AD.nl




Tags

persie bekerwinst breder kwijtgeraakt landstitel meetmoment prof teruggeven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Als-ie zich goed voelt en hij kan nog makkelijk meekomen blijft-ie nog een jaar.
+2/-0

5 jaar geleden
Robin van Persie is op half niveau nog beter als de rest en mag wat mij betreft nog wel een jaartje blijven. Maar normaal gesproken zal Robin stoppen en dat is natuurlijk te begrijpen.Ik zal hem altijd missen, wat een geweldige speler.
+2/-0

5 jaar geleden
Zie hem toch liever in de spits. Nicolai heeft gespeeld in een 4-4-2 systeem dus zou ook op links uit de voeten kunnen
+1/-0

5 jaar geleden
Maar dan wel met een prijs.
Ooit houdt het een keer op.
Hij heeft mooie dingen laten zien.
Robin houden voor Feyenoord.
Om te beginnen bij de jeugdopleiding.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg