Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Feyenoord wint thuis ook van Zwolse Blauwvingers

22 oktober 2018 08:31

Al jaren is de column in de E-Zine een populair item. Dit ook getuige de reacties die er steeds op komen, helemaal toen werd aangegeven dat er twijfels waren om nog verder te gaan. Om te zorgen dat iedereen de column kan lezen, plaatsen we de column vanaf nu iedere maandagochtend ook op de website zelf.

Beste Feyenoord-vrienden,

Al jaren lang zet ik met grote regelmaat uiteen waarom voor mij persoonlijk de animositeit jegens PSV groter is dan die richting Ajax. Daarmee wijk ik nogal af van de communis opinio onder de Feyenoord-supporters. Dat komt onder meer door de kwesties Gullit, De Bilde en in mindere mate die van Nielsen, Van Persie en Salomon Kalou. Het zijn overigens oude zaken en de laatste jaren komt het niet meer voor dat PSV Feyenoord op arglistige wijze een loer draait (Gullit en De Bilde) of probeert te draaien (Van Persie en Salomon Kalou).

PSV voetbalt na een periode van financieel door een diep dal gaan, gevolgd door een opmerkelijk zakelijk bijspringen van de gemeentelijke overheid, weer helemaal crescendo. Inmiddels 27 punten uit 9 wedstrijden en een ongekend doelsaldo, dat zelfs Barcelona en Real Madrid in hun beste jaren niet meer zouden kunnen inhalen. Maar ik betrap mijzelf erop het opmerkelijke succes van PSV in dit seizoen eigenlijk wel leuk te vinden. Dat doorhalen van de Zwartrokken op nationaal niveau, waarbij alles ook nog eens helemaal mee zit.

Op die wedstrijd thuis tegen ons dierbare Feyenoord om de JC Cruijff-schaal na dan natuurlijk. En dat was ook weer heel leuk. Blijft toch altijd kicken voor mij als Feyenoord wint van PSV. En in het bijzonder wanneer dat in Eindhoven gebeurd. Zoals zich dat dus voor de eerste schaal van het seizoen in het Philips-stadion voltrok. Dat het met pingels werd gerealiseerd maakt niet uit, PSV won zijn enige cup-met-de-grote-oren in de finale van 1988 en Ajax zijn tweede Wereldbeker in 1995 ook via strafschoppen en daar heeft niemand het ooit meer over.

Waarom ik het nu wel aardig vind dat PSV in de Eredivisie alles wint heeft te maken met het feit dat men bij het steenrijke Ajax voorafgaande aan het nu 9 wedstrijden oude seizoen ongetwijfeld dacht de titel na 4 prijsloze seizoenen wel even te kunnen kopen. Dat kan natuurlijk nog altijd, maar inmiddels zullen de Mokumers ook wel eens achter hun hoofd gaan krabben. Ondanks de 0-4 zege in Heerenveen (wij wonnen daar met 3-5), waarmee andermaal wordt aangetoond dat de krachtsverhoudingen tussen de huidige top-twee enerzijds en de zestien overige clubs anderzijds weer heel erg uiteen gaan lopen. En waarbij wij Feyenoorders dan maar weer moeten hopen de “best of the rest”te kunnen blijven. Daar konden wij vanmiddag weer aan werken en dat was dubbel belangrijk met het oog op de mijns inziens kansloze missie van volgende week. Wat dat laatste betreft moeten we nu al het ergste vrezen.

Feyenoord ging vanmiddag fel uit de startblokken en eigenlijk weet je dan al uit ervaring dat het hoge tempo weer langzaamaan uit de wedstrijd zal vloeien. Hetgeen ook nu dus weer geschiedde, zij het dat de thuisploeg na 18 minuten door een wereldvolley van Clasie uit een corner meer dan verdiend aan de leiding kwam. Het laatste kwartier van de eerste helft ging het alweer een stuk minder dan in het eerste halfuur en geleidelijk sloop PEC Zwolle daardoor ook in de wedstrijd.

Tot Jørgensen na enkele vergeefse maar zeker niet ongevaarlijke doelpogingen uit een hoekschop vastberaden en steenhard raak kopte (2-0).

In de tweede helft was het helaas weer heel erg bar en boos. Het leek werkelijk nergens naar. PEC kon nu volop meedoen en hopen op een stiekem goaltje waardoor de wedstrijd weer helemaal open gegooid zou worden. Gelukkig gebeurde dat niet dankzij een heerlijk afstandsschot “uit het niets” (zoals dat dan heet) van Steven Berghuis met het sterke linker been. Daarmee was het duel op zeker beslist en maakte het niet veel uit dat een door scheidrechter Mulder toegekende strafschop op advies van VAR-scheidsrechter Kuipers werd geannuleerd. De punten waren binnen en door de nederlagen van AZ en Vitesse (chapeau Excelsior!) heeft ons dierbare Feyenoord zich nog steviger op de derde plaats genesteld. Maar over de kansen van volgende week zullen wij het maar niet hebben. Want dan eindigen we in mineur en dat past niet na een 3-0 zege tegen de Zwolse Blauwvingers).

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws